Permanent hårborttagning med Laser

Permanent hårborttagning är en metod där man med hjälp av laser tar död på hårsäckarna så att dessa inte längre producerar hår. Inuti ditt hår finns melanin. Håret innehåller olika mängd melanin vilket skapar dess färg. Färgen drar till sig laserljuset och då skapas värme. När håret och hårsäcken blir tillräckligt varma skadas hårsäcken och kan då inte längre producera nytt hår.

 

Hårborttagning med laser

Det finns flera metoder att använda för hårborttagning men ingen metod är så effektiv och snabb som laser då du faktiskt får ett permanent resultat. Vi på citylaser i Göteborg har jobbat med hårborttagning i över 20 år och har följt utvecklingen av marknaden på laser och IPL-maskiner. Vi har både IPL och laser på kliniken men vi använder bara laser till hårborttagning då det är en mycket bättre och säkrare metod. Riskerna för skador är minimala då våra maskiner är bland de bästa på marknaden. Vår nyaste lasermaskin (2016) heter LightsSheer Desire).

 

Håret växer i olika faser Anagen, Telogen och Katagen fas. Av håren på din kropp befinner sig en del av håren i anagen fas vilket är växtfasen som då har håret kontakt med hårsäcken och dess blodkärl, när håret hettas upp av laserljuset så leder det värme även till hårsäcken som då får en permanent skada och kan inte längre producera nya hår. En del av håren är i Telogen fas vilket betyder att håret håller på att lossna och en del av dina hårsäckar är i katagen fas vilket är vilofasen då det inte växer några hår i hårsäckarna. För att vi ska kunna ta bort ditt hår permanent så behöver du därför komma på flera behandlingar för att fånga alla hår i den anagena fasen.

 

harets tillvaxtfaser

 

 

Förberedelser inför hårborttagning med laser

Det är bra om du rakar dig före behandlingen. Det kan vara slätrakat men det går också bra med någon millimeters utväxt. Huden ska inte vara solad eller skadad då det gör att du får ett sämre behandlingsresultat. Om du i vanliga fall brukar vaxa huden under armarna rekommenderar vi på citylaser att du börjar raka istället cirka 6 veckor innan vi börjar med hårborttagningen för att håren ska få chans att växa tillbaka. Du är alltid välkommen in på en kostnadsfri konsultation före behandlingen om du är osäker på något.

 

Hur går behandlingen till

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden som leder laserljuset rätt. Därefter läggs laser munstycket mot huden och behandlingen börjar. Maskinen har en inbyggd kylning som gör att din hud hålls sval under behandlingen och även gör att det inte känns så mycket. Laserpulserna går väldigt fort och behandlingen av armhålor är klar på bara några minuter.

 

Efter laserbehandlingen

Efter behandlingen kan en viss svullnad och rodnad uppkomma men det lägger sig oftast redan inom några timmar. Detta är i själva verket positiva kliniska resultat som visar att behandlingen fungerar och hårsäckarna har blivit skadade. Efter behandling rekommenderar vi att du undviker all typ av solning tills du kommer på din nästa behandling. Samma dag kan det vara bra att undvika deodorant och bad. Efter två veckor börjar håren trilla av och du blir i stort sätt hårfri de kommande veckorna. Hårsäckarna som vi nu inte har dödat har efter X antal veckor producerat nya hår och det är dags för en ny behandling. för mer information om tillväxtfaser, se bilden ovan.

 

Om du vill veta mer om hårborttagning med laser, har frågor eller vill boka en konsultation är du välkommen att ringa till oss på citylaser 031-154455 eller skicka ett mail www.citylaser.se