Permanent hÄrborttagning med laser

Oönskad hÄrvÀxt Àr nÄgot som de flesta, mer eller mindre kan kÀnna igen. Hur mycket och hur lite hÄr vi har pÄverkas av bland annat Älder, hormoner och arvsanlag. MÄnga rakar, plockar eller vaxar idag bort oönskat hÄr vilket kan leda till irritation och en upplevelse av ökad hÄrvÀxt.

 

Generande hÄrvÀxt, för mycket hÄr, ojÀmn hÄrvÀxt? Anledningen att vilja ta bort hÄr Àr mÄnga men oavsett varför du vill ta bort ditt hÄr permanent sÄ har vi en permanent lösning för det. Modern utrustning tillsammans med över 25 Ärs erfarenhet av laserbehandlingar ger dig bÄde sÀkerhet och trygghet hos oss pÄ Citylaser.

 

HĂ„rborttagning med laser

Det finns flera metoder att anvĂ€nda för hĂ„rborttagning men ingen metod Ă€r sĂ„ effektiv, skonsam och snabb som med laser dĂ„ du faktiskt fĂ„r ett permanent resultat pĂ„ de hĂ„rsĂ€ckar som vi ”skjuter” pĂ„. Vi pĂ„ citylaser i Göteborg har jobbat med hĂ„rborttagning i över 25 Ă„r och har följt utvecklingen av marknaden pĂ„ laser och IPL-maskiner.

 

harets tillvaxtfaser

KONSULTATION

Om du vill veta mer exakta förutsĂ€ttningar för din hĂ„rborttagning eller mer information om behandlingen (se dock först alla svar nedan) sĂ„ rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation. Vid detta första besök berĂ€ttar vi mer och ingĂ„ende om behandlingen, stĂ€ller frĂ„gor om din hĂ€lsa och ev. medicinering, för att undvika behandling vid kontraindikationer. Det omrĂ„de du vill behandla undersöks samtidigt som vi i vissa fall gör sĂ„ kallade ”provskott”. UtifrĂ„n de uppgifter vi fĂ„r fram kan vi faststĂ€lla den mest effektiva behandlingen för din hudtyp och ditt omrĂ„de. Denna första konsultationen hos en Aukt. Hudterapeut Ă€r kostnadsfri.

 

Vanliga frÄgor och svar

Ska jag boka konsultation eller tid direkt?

Konsultation – Om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ dina förutsĂ€ttningar eller kĂ€nner att du behöver fĂ„ mer information om behandlingen (se dock först alla svar nedan) sĂ„ rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation. Vid detta första besök berĂ€ttar vi mer och ingĂ„ende om behandlingen, stĂ€ller frĂ„gor om din hĂ€lsa och ev. medicinering, för att undvika behandling vid kontraindikationer. Det omrĂ„de du vill behandla undersöks samtidigt som vi i vissa fall gör sĂ„ kallade ”provskott”. UtifrĂ„n de uppgifter vi fĂ„r fram kan vi faststĂ€lla den mest effektiva behandlingen för din hudtyp och ditt omrĂ„de. Denna första konsultationen hos en Aukt. Hudterapeut Ă€r kostnadsfri.

 

Boka tid direkt – om du vet hur det fungerar. Om du varit hos oss/ tagit bort hĂ„r innan. Om du kĂ€nner dig sĂ€ker pĂ„ denna typ av behandling. O.B.S. Ă€ven om du bokar tid direkt sĂ„ ingĂ„r det alltid en enklare konsultation eftersom vi mĂ„ste se sĂ„ du kan behandlas innan vi sĂ€tter igĂ„ng.

Hur gÄr behandlingen till

Vi börjar med att lÀgga ett tunt lager gel pÄ huden som leder laserljuset rÀtt. DÀrefter lÀggs laser munstycket mot huden och behandlingen börjar. Maskinen har en inbyggd kylning som gör att din hud hÄlls sval under behandlingen och Àven gör att det inte kÀnns sÄ mycket. Laserpulserna gÄr vÀldigt fort och behandlingen av armhÄlor Àr klar pÄ bara nÄgra minuter.

 

Diodlaser: En diodlaser Àr ett instrument som avger mycket starka blixtar av infrarött ljus som kommer ur Ànden pÄ ett munstycke. Det infraröda ljuset trÀnger igenom huden. Om mörkt pigment finns absorberas ljuset i det och övergÄr i vÀrme. Mörkt hÄr innehÄller mycket pigment och ett sÄdant hÄrstrÄ blir dÀrför kraftigt upphettat. Denna vÀrma leds över till den omgivande hÄrsÀckens vÀggar och botten som dÀrigenom brÀnns och hÄrsÀcken slutar att fungera/producera nya hÄrstrÄn. Metoden fungerar ocksÄ pÄ inÄtvÀxande hÄr.

Vad behöver jag tÀnka pÄ före laserbehandlingen?

Det Àr bra om du rakar dig före behandlingen. Det kan vara slÀtrakat men det gÄr ocksÄ bra med nÄgon millimeters utvÀxt. Huden ska inte vara solad eller skadad dÄ det gör att du fÄr ett sÀmre behandlingsresultat. Om du i vanliga fall brukar vaxa huden under armarna rekommenderar vi pÄ citylaser att du börjar raka istÀllet cirka 6 veckor innan vi börjar med hÄrborttagningen för att hÄren ska fÄ chans att vÀxa tillbaka. Du Àr alltid vÀlkommen in pÄ en kostnadsfri konsultation före behandlingen om du Àr osÀker pÄ nÄgot.

NÄgot att tÀnka pÄ efter behandling?

Efter behandlingen kan en viss svullnad och rodnad uppkomma men det lÀgger sig oftast redan inom nÄgra timmar. Detta Àr i sjÀlva verket positiva kliniska resultat som visar att behandlingen fungerar och hÄrsÀckarna har blivit skadade. Efter behandling rekommenderar vi att du undviker all typ av solning tills du kommer pÄ din nÀsta behandling. Samma dag kan det vara bra att undvika deodorant och bad. Efter tvÄ veckor börjar hÄren trilla av och du blir i stort sÀtt hÄrfri de kommande veckorna. HÄrsÀckarna som vi nu inte har dödat har efter X antal veckor producerat nya hÄr och det Àr dags för en ny behandling. för mer information om tillvÀxtfaser, se bilden ovan.

Gör det ont?

Vi kan sĂ€ga sĂ„ hĂ€r – Det kĂ€nns. De flesta tycker att laserpulserna sticker lite men man vĂ€njer sig ganska snart. Att ta bort hĂ„r med laser kĂ€nns mindre Ă€n t.ex. diatermi och de flesta andra typer av ljusbehandling.

Utöver individuell smÀrttÄlighet och motivation kan följande faktorer spela in nÀr det kommer till hur det kÀnns:

  • vilket instrument som anvĂ€nds
  • var man behandlar
  • hur mycket pigment som finns i huden
  • hur mörka de hĂ„rstrĂ„n Ă€r som trĂ€ffas
  • vilken pulsstyrka som valts

 

RĂ€cker det med en behandling?

Nej, det gör det inte.

Hur mÄnga behandlingar exakt som krÀvs Àr omöjligt att avgöra dÄ skillnaden mellan olika personer/individer Àr mycket stor. Det kan rÀcka med 4-6 behandlingar men ofta behövs fler Àn sÄ. Om vi ska ge en indikation sÄ bör man tÀnka sig mellan 5-8 behandlingar för att hÄlla förvÀntningarna pÄ rÀtt nivÄ.

Anledningen till att det Àr sÄ svÄrt att avgöra Àr för att man vid en behandling bara kan förstöra de aktiva hÄrsÀckarna. vilande hÄrsÀckar saknar pigment och upphettas dÀrför inte av laserpulserna.

Efter ett antal veckor har nÄgra av de passiva blivit aktiva och dÄ kan de förstöras. SÄ upprepas behandlingen till dess att samtliga hÄrsÀckar pÄ det önskade omrÄdet behandlats nÀr de Àr just aktiva och inte i sin vilofas. för att se faserna pÄ olika kroppsdelar kan du se bilden ovanför dessa frÄgor & svar.

Hur lÄng tid mellan behandlingarna?

I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror pÄ att man mÄste just vÀnta tills vilande hÄrsÀckar blir aktiva igen. Det Àr för det mesta ingen nackdel att att vÀnta lÀngre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hÄr som vuxit ut. Tiden som din behandlare anger eller som anges vid behandling ska dock rÀcka.

I ansiktet kan man med fördel behandla tÀtare. I andra fall kan det vara lÀmpligt att vÀnta minst tiden som angetts för bÀsta resultat.

Hos en del personer kan det, efter nĂ„gra behandlingar, intrĂ€ffa att det ser ut som att man plötsligt fĂ„r mer hĂ„r. Det som hĂ€nder Ă€r dock att en del av de kvarvarande passiva hĂ„rsĂ€ckarna”aktiveras” av ljuset och kommer igĂ„ng snabbare Ă€n de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebĂ€r inte alls att metoden inte fungerar utan snarare tvĂ€rtom, att du kommer fram till slutet snabbare – man nĂ„r alltsĂ„ fler hĂ„rsĂ€ckar per behandlingstillfĂ€lle.

Hur kan laser ta bort hÄr permanent?

Inuti ditt hÄr finns melanin. HÄret innehÄller olika mÀngd melanin vilket skapar dess fÀrg. FÀrgen drar till sig laserljuset och dÄ skapas vÀrme. NÀr hÄret och hÄrsÀcken blir tillrÀckligt varma skadas hÄrsÀcken och kan dÄ inte lÀngre producera nytt hÄr.

OBS HÄret försvinner för alltid i de hÄrsÀckar som blivit behandlade (skjutna) med laser. Om du av olika skÀl börjar producera nya hÄr i nya hÄrsÀckar om tjugo Är runt det behandlande omrÄdet sÄ Àr det inget vi kan pÄverka.

Vilken laser anvÀnder ni för hÄrborttagning?

VÄr nyaste lasermaskin (Hösten 2016) Àr en Diodlaser som heter LightsSheer Desire och Àr en av vÀrldens mest avancerade och beprövade lasermaskiner pÄ marknaden.

Vi har bÄde IPL och laser pÄ kliniken men vi anvÀnder bara laser till hÄrborttagning dÄ det Àr en mycket bÀttre och sÀkrare metod. Riskerna för skador Àr minimala dÄ vÄra maskiner Àr bland de bÀsta pÄ marknaden.

Är laserljuset farligt?

De flesta lasertyper Àr inte ögonfarliga och det Àr till och med sÄ att just Laser anvÀnds som metod vid flera ögonsjukdomar. hudterapeuten som behandlar och ska titta direkt pÄ omrÄdet anvÀnder i regel skyddsglasögon. För dig som blir behandlad rÀcker det med att titta bort eller blunda.

Hur vÀxer hÄr?

HÄrvÀxt pÄverkas av fler olika faktorer som Älder, vitaminer, mineraler, hormoner, vissa mediciner och arvsanlag.HÄr vÀxer i cykler och har dÄ hÄrsÀckar som kan vara antingen aktiva eller vilande. För de hÄr som vÀxer pÄ huvudet Àr vÀxtcykeln ÀndÄ upp till 7 Är och ca 90% av hÄrsÀckarna Àr aktiva medan resterande 10% Àr vilande. HÄr pÄ armar och ben dÀremot har en aktiv vÀxtcykel pÄ 2-3 mÄnader och hÀr Àr endast 20% aktivt.

Hur mycket hÄr man har beror pÄ hur mÄnga hÄrsÀckar som Àr i aktiv fas och hur tÀtt dessa sitter. Hur lÄngt hÄret blir beror pÄ hur fort det vÀxer och hur lÄng vÀxtcykeln Àr.

De olika faserna: HÄret pÄ kroppen vÀxer i olika faser Anagen, Telogen och Katagen fas. Av hÄren pÄ din kropp befinner sig en del av hÄren i anagen fas vilket Àr vÀxtfasen som dÄ har hÄret kontakt med hÄrsÀcken och dess blodkÀrl, nÀr hÄret hettas upp av laserljuset sÄ leder det vÀrme Àven till hÄrsÀcken som dÄ fÄr en permanent skada och kan inte lÀngre producera nya hÄr. En del av hÄren Àr i Telogen fas vilket betyder att hÄret hÄller pÄ att lossna och en del av dina hÄrsÀckar Àr i katagen fas vilket Àr vilofasen dÄ det inte vÀxer nÄgra hÄr i hÄrsÀckarna. För att vi ska kunna ta bort ditt hÄr permanent sÄ behöver du dÀrför komma pÄ flera behandlingar för att fÄnga alla hÄr i den anagena fasen.

Kan alla behandlas?

Behandling av mörka hÄrstrÄn fungerar absolut bÀst. Blonda och grÄhÄriga svarar klart sÀmre eller inte alls pÄ behandling och vitt hÄr gÄr inte alls.

En annan faktor som har betydelse Àr hudtyp. Mörk hud innehÄller mycket pigment och dÄ blir Àven huden upphettad av laserpulsen och inte bara hÄrsÀcken.

Ideala förutsÀttningar uppnÄs vid kombination av ljus hud och mörka hÄrstrÄn.

Vi anvÀnder cookies för att förbÀttra din anvÀndarupplevelse. Genom att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats godkÀnner du vÄr hantering av personuppgifter och anvÀndning av cookies.