Permanent hårborttagning med laser

Generande hårväxt, för mycket hår, ojämn hårväxt? Anledningen till att vilja ta bort hår permanent är många men oavsett varför du vill ta bort ditt hår permanent så har vi en permanent lösning för det. Många rakar, plockar eller vaxar idag bort oönskat hår vilket kan leda till irritation och en upplevelse av ökad hårväxt samtidigt som håret vid dessa behandlingar inte försvinner permanent utan kommer tillbaka.

 

Permanent hårborttagning laser göteborg

Hårborttagning med laser

Det finns flera metoder att använda för hårborttagning men ingen metod är så effektiv, skonsam och snabb som laser då du faktiskt får ett permanent resultat på de hårsäckar som vi ”skjuter” på.

 

INNAN & EFTER BEHANDLING:

Innan behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling kommer du vara röd och svullen i upp till 3 dagar. Under den tiden får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 månader i området! Hudytan är ej skadad så smink mm. är helt ok att använda direkt men får gärna undvikas första dagen.

 

Varför Citylaser?

Om du funderar på permanent hårborttagning i Göteborg så tycker vi att du ska komma till oss. Modern utrustning tillsammans med över över 30 års samlad erfarenhet av laserbehandlingar ger dig både säkerhet och trygghet hos oss på Citylaser.

 

Vanliga frågor och svar

Ska jag boka konsultation eller tid direkt?

Konsultation – Om du är osäker på dina förutsättningar eller känner att du behöver få mer information om behandlingen (se dock först alla svar nedan) så rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation. Vid detta första besök berättar vi mer och ingående om behandlingen, ställer frågor om din hälsa och ev. medicinering, för att undvika behandling vid kontraindikationer. Det område du vill behandla undersöks samtidigt som vi i vissa fall gör så kallade ”provskott”. Utifrån de uppgifter vi får fram kan vi fastställa den mest effektiva behandlingen för din hudtyp och ditt område. Denna första konsultationen hos en Aukt. Hudterapeut är kostnadsfri hos oss på Citylaser i Göteborg.

 

Boka tid direkt – om du vet hur det fungerar. Om du varit hos oss/ tagit bort hår innan. Om du känner dig säker på denna typ av behandling. O.B.S. även om du bokar tid direkt så ingår det alltid en enklare konsultation eftersom vi måste se så du kan behandlas innan vi sätter igång.

Hur går behandlingen till

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden som leder laserljuset rätt. Därefter läggs laser munstycket mot huden och behandlingen börjar. Maskinen har en inbyggd kylning som gör att din hud hålls sval under behandlingen och även gör att det inte känns så mycket. Laserpulserna går väldigt fort och behandlingen av armhålor är klar på bara några minuter.

 

Diodlaser: En diodlaser är ett instrument som avger mycket starka blixtar av infrarött ljus som kommer ur änden på ett munstycke. Det infraröda ljuset tränger igenom huden. Om mörkt pigment finns absorberas ljuset i det och övergår i värme. Mörkt hår innehåller mycket pigment och ett sådant hårstrå blir därför kraftigt upphettat. Denna värma leds över till den omgivande hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och hårsäcken slutar att fungera/producera nya hårstrån. Metoden fungerar också på inåtväxande hår.

Vad behöver jag tänka på före laserbehandlingen?

Det är bra om du rakar dig före behandlingen. Det kan vara slätrakat men det går också bra med någon millimeters utväxt. Huden ska inte vara solad eller skadad då det gör att du får ett sämre behandlingsresultat. Om du i vanliga fall brukar vaxa huden under armarna rekommenderar vi på citylaser att du börjar raka istället cirka 6 veckor innan vi börjar med hårborttagningen för att håren ska få chans att växa tillbaka. Du är alltid välkommen in på en kostnadsfri konsultation före behandlingen om du är osäker på något.

Något att tänka på efter behandling?

Efter behandlingen kan en viss svullnad och rodnad uppkomma men det lägger sig oftast redan inom några timmar. Detta är i själva verket positiva kliniska resultat som visar att behandlingen fungerar och hårsäckarna har blivit skadade. Efter behandling rekommenderar vi att du undviker all typ av solning tills du kommer på din nästa behandling. Samma dag kan det vara bra att undvika deodorant och bad. Efter två veckor börjar håren trilla av och du blir i stort sätt hårfri de kommande veckorna. Hårsäckarna som vi nu inte har dödat har efter X antal veckor producerat nya hår och det är dags för en ny behandling. för mer information om tillväxtfaser, se bilden ovan.

Gör det ont?

Vi kan säga så här – Det känns. De flesta tycker att laserpulserna sticker lite men man vänjer sig ganska snart. Att ta bort hår med laser känns mindre än t.ex. diatermi och de flesta andra typer av ljusbehandling.

Utöver individuell smärttålighet och motivation kan följande faktorer spela in när det kommer till hur det känns:

  • vilket instrument som används
  • var man behandlar
  • hur mycket pigment som finns i huden
  • hur mörka de hårstrån är som träffas
  • vilken pulsstyrka som valts

 

Räcker det med en behandling?

Nej, det gör det inte.

Hur många behandlingar exakt som krävs är omöjligt att avgöra då skillnaden mellan olika personer/individer är mycket stor. Det kan räcka med 4-6 behandlingar men ofta behövs fler än så. Om vi ska ge en indikation så bör man tänka sig mellan 5-8 behandlingar för att hålla förväntningarna på rätt nivå.

Anledningen till att det är så svårt att avgöra är för att man vid en behandling bara kan förstöra de aktiva hårsäckarna. vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna.

Efter ett antal veckor har några av de passiva blivit aktiva och då kan de förstöras. Så upprepas behandlingen till dess att samtliga hårsäckar på det önskade området behandlats när de är just aktiva och inte i sin vilofas. för att se faserna på olika kroppsdelar kan du se bilden ovanför dessa frågor & svar.

Hur lång tid mellan behandlingarna?

I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror på att man måste just vänta tills vilande hårsäckar blir aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att att vänta längre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som vuxit ut. Tiden som din behandlare anger eller som anges vid behandling ska dock räcka.

I ansiktet kan man med fördel behandla tätare. I andra fall kan det vara lämpligt att vänta minst tiden som angetts för bästa resultat.

Hos en del personer kan det, efter några behandlingar, inträffa att det ser ut som att man plötsligt får mer hår. Det som händer är dock att en del av de kvarvarande passiva hårsäckarna”aktiveras” av ljuset och kommer igång snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär inte alls att metoden inte fungerar utan snarare tvärtom, att du kommer fram till slutet snabbare – man når alltså fler hårsäckar per behandlingstillfälle.

Hur kan laser ta bort hår permanent?

Inuti ditt hår finns melanin. Håret innehåller olika mängd melanin vilket skapar dess färg. Färgen drar till sig laserljuset och då skapas värme. När håret och hårsäcken blir tillräckligt varma skadas hårsäcken och kan då inte längre producera nytt hår.

OBS Håret försvinner för alltid i de hårsäckar som blivit behandlade (skjutna) med laser. Om du av olika skäl börjar producera nya hår i nya hårsäckar om tjugo år runt det behandlande området så är det inget vi kan påverka. Vi kan alltså inte garantera att att du aldrig mer får hår runt det behandlade området igen!

Vilken laser använder ni för hårborttagning?

Vår nyaste lasermaskin (Hösten 2016) är en Diodlaser som heter LightsSheer Desire och är en av världens mest avancerade och beprövade lasermaskiner på marknaden.

Vi har både IPL och laser på kliniken men vi använder bara laser till hårborttagning då det är en mycket bättre och säkrare metod. Riskerna för skador är minimala då våra maskiner är bland de bästa på marknaden.

Är laserljuset farligt?

De flesta lasertyper är inte ögonfarliga och det är till och med så att just Laser används som metod vid flera ögonsjukdomar. hudterapeuten som behandlar och ska titta direkt på området använder i regel skyddsglasögon. För dig som blir behandlad räcker det med att titta bort eller blunda.

Hur växer hår?

Hårväxt påverkas av fler olika faktorer som ålder, vitaminer, mineraler, hormoner, vissa mediciner och arvsanlag.Hår växer i cykler och har då hårsäckar som kan vara antingen aktiva eller vilande. För de hår som växer på huvudet är växtcykeln ändå upp till 7 år och ca 90% av hårsäckarna är aktiva medan resterande 10% är vilande. Hår på armar och ben däremot har en aktiv växtcykel på 2-3 månader och här är endast 20% aktivt.

Hur mycket hår man har beror på hur många hårsäckar som är i aktiv fas och hur tätt dessa sitter. Hur långt håret blir beror på hur fort det växer och hur lång växtcykeln är.

De olika faserna: Håret på kroppen växer i olika faser Anagen, Telogen och Katagen fas. Av håren på din kropp befinner sig en del av håren i anagen fas vilket är växtfasen som då har håret kontakt med hårsäcken och dess blodkärl, när håret hettas upp av laserljuset så leder det värme även till hårsäcken som då får en permanent skada och kan inte längre producera nya hår. En del av håren är i Telogen fas vilket betyder att håret håller på att lossna och en del av dina hårsäckar är i katagen fas vilket är vilofasen då det inte växer några hår i hårsäckarna. För att vi ska kunna ta bort ditt hår permanent så behöver du därför komma på flera behandlingar för att fånga alla hår i den anagena fasen.

Kan alla behandlas?

Behandling av mörka hårstrån fungerar absolut bäst. Blonda och gråhåriga svarar klart sämre eller inte alls på behandling och vitt hår går inte alls.

En annan faktor som har betydelse är hudtyp. Mörk hud innehåller mycket pigment och då blir även huden upphettad av laserpulsen och inte bara hårsäcken.

Ideala förutsättningar uppnås vid kombination av ljus hud och mörka hårstrån.

Vad påverkar mängden hår?

Hur mycket och hur lite hår vi har påverkas av bland annat ålder, hormoner och arvsanlag.