Rynkbehandling

 

Den vanligaste behandlingen mot rynkor i glabella, panna och runt ögon

Ett registrerat läkemedel som har används i över 20 år för att behandla rynkor och veck i huden. Preparatet verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis göra huden slätare.

 

Behandlingen tar ca 5-15 min.  En rynkbehandling hos Citylaser i Göteborg görs med det populära muskelavslappnande medlet (Btx) som är både säkert och effektivt och de doser som används är små och sprider sig inte i kroppen. Injektionen utförs med en tunn nål och ger sällan obehag, dock kan små blåmärken uppstå någon dag efter behandling men de försvinner på en till ett par dagar.

 

Resultatet är individuellt och börjar ofta synas redan efter några dagar. Därefter kommer resultatet förstärkas successivt tills fullgod effekt är uppnådd vilket kan ses efter ca 2 veckor. Under dessa 2 veckor kan man i vissa fall uppleva att det ser lite ojämt ut men det jämnar ofta ut sig helt när toxinet uppnått full effekt.

 

Resultatet varar i genomsnitt 3-4 månader men hållbarheten varierar beroende på hudens tillstånd, mimik, vilket område som behandlats, dos och livsstilsfaktorer. Ett återbesök inom 2-3 veckor kan utföras för ev finjustering av din behandling om det skulle behövas.

 

 

Rynkbehandling hos Citylaser i Göteborg 

Enligt lag är konsultation ett krav i Sverige och kan bokas som online- eller fysisk konsultation. Tidigast 48h efter konsultationen får injektion utföras

 

De vanligaste områdena att behandla är argrynkan som sitter mellan ögonen, pannan och ögonen för att ta bort kråksparkarna vi har därför valt att göra ett paketpris på dessa. Men det går bra att välja bara ett område om man vill det. Efter vi har spritat av huden används en mycket tunn nål som injicerar preparatet i flera små stick i det utvalda området. En behandling går ganska fort och känns inte speciellt. Detta är en behandling som kan göras när som helst på dagen då nålsticken är då små att det inte syns du kommer tillbaks till jobbet.

 

Biverkningar

Vi använder Vistabell som tillverkas av läkemedelsbolaget Merz och Dysport som tillverkas av läkemedelsbolaget Ipsen.

Injektionsbehandlingar medför alltid en risk för blåmärken, dessa brukar försvinna inom en vecka. Andra biverkningar som också är snabbt övergående är ömhet, lokal svullnad och lätt rodnad i behandlingsområdet. Tyngdkänsla och en lätt huvudvärk i pannan och glabella området är en annan biverkan som kan uppkomma. det brukar släppa efter några dagar.

 

Eftervård

Efter behandlingen är det viktigt att angivna eftervårdsråd följs för att optimera läkningsprocessen och minska risken för ev biverkningar.

  • Vi avråder från träning, bastu, solning, extrem kyla och konsumtion av alkohol kommande 48 timmar.
  • Massera ej eller utsätt behandlat område för tryck kommande 48 timmar.
  • Använd ej makeup på behandlat område till dagen efter behandling.

 

Citylasers injektionsbehandlare är legitimerade sjuksköterskor som är certifierade av estetiska injektionsrådet. Till kliniken finns också medicinskt ansvarig läkare som konsulteras vid behov och som ansvarar för förskrivning av läkemedel.
Citylasers verksamhet är registrerad hos IVO (inspektionen för vård och omsorg)
Citylasers injektionsbehandlare har patient- och ansvarsförsäkring hos Folksam.
Citylasers estetiska behandlingar utförs enligt ”Lagen om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar (2021:363) och enligt denna lag gäller patientskadelagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen
Citylaser utför inga estetiska injektionsbehandlingar på gravida/ammande eller på personer under 18år.

 

 

Krav på konsultation

Enligt de senaste riktlinjerna och lagkraven behöver vi informera dig om att alla injektionsbehandlingar kräver en obligatorisk konsultation minst 48 timmar innan själva behandlingen. Det gäller både nya kunder och för befintliga injektionskunder om det gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling. Konsultationen är alltid kostnadsfri

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Informera oss om du har någon sjukdom, allergi eller tar några mediciner så vi är medvetna om detta. Behandlingen rekommenderas inte om du är gravid eller ammar, inte heller om du har någon infektion i huden.

Behandlingstid30 min
Antal behandlingarca 3-4 behandlingar om året
Riskerblåmärken
UndvikMassera området direkt efter och inget smink samma dag
Konsultationär alltid kostnadsfri
PrisRynkbehandling kostar från 2 000:- (se prislista för mer information).
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Direkt efter behandlingen kan det se ut som små myggbett på de ställen där man fått behandlingen men de är borta på cirka 20 min. För bästa resultat rekommenderas att du håller dig upprätt 2-3 timmar efter behandlingen och att du använder musklerna under som vanligt under den tiden. Du ska inte trycka eller massera på behandlade injektionsområden, inte heller träna dessa för att minska risken för oönskade effekter som t.ex hängande ögonlock.

 

Om inte full effekt har uppnåtts efter 14 dagar så är du välkommen tillbaka på ett återbesök, helt kostnadsfritt. Dröjer man med återbesöket till 3 veckor kostar det 1000:-, efter 4 veckor räknas det som ny rynkbehandling och därmed full betalning.

Vanliga frågor och svar

Kan alla behandlas?

Nej, vi behandlar inte personer som är gravida/ammar eller som lider av en neurologisk sjukdom. Detta på grund av att det av förklarliga inte görs eller har gjorts tester på dessa personer. Du måste också vara myndig.

Hur länge varar effekten?

I genomsnitt varar effekten cirka 3-4 månader. De flesta av våra kunder går ungefär var 4:e månad och gör behandling för att hålla ett jämnt resultat.

Hur fungerar det?

Ämnet heter egentligen Botolinumtoxin och är ett naturligt renat protein som temporärt slappnar av musklerna som ger rynkor. Btx blockerar alltså signalen mellan nerv och muskel eller svettkörtel. Efter några månader avklingar effekten och tillståndet återgår till ursprungsläget.

När ser jag resultatet?

Effekten är synlig mellan 3-14 dagar.

Är Rynkbehandling säkert?

Btx (eller Botolinumtoxin) är ett beprövat läkemedel som använts inom sjukvården sedan 1982. Btx används i många medicinska fall och inte bara kosmetiska syften. Det används bland annat på barn över 2 år för att behandla cerebral pares. Btx har godkänts av US FDA och har även fått ett Europeiskt licens-godkännande.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.