Rynkbehandling

 

Den vanligaste behandlingen mot rynkor i glabella, panna och runt ögon

Ett registrerat läkemedel som har används i över 20 år för att behandla rynkor och veck i huden. Preparatet verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis göra huden slätare. Effekten kommer inom 1 till 10 dagar och kvarstår normalt i cirka 3 till 6 månader. En rynkbehandling hos Citylaser i Göteborg görs med det populära muskelavslappnande medlet (Btx) som är både säkert och effektivt och de doser som används är små och sprider sig inte i kroppen. Injektionen (med botulinumtoxin) utförs med en tunn nål och ger sällan obehag, dock kan små blåmärken uppstå någon dag efter behandling men de försvinner på en till ett par dagar.

 

Rynkbehandling hos Citylaser i Göteborg 

De vanligaste områdena att behandla är argrynkan som sitter mellan ögonen, pannan och ögonen för att ta bort kråksparkarna vi har därför valt att göra ett paketpris på dessa. Men det går bra att välja bara ett område om man vill det. Efter vi har spritat av huden används en mycket tunn nål som injicerar preparatet i flera små stick i det utvalda området. En behandling går ganska fort och känns inte speciellt. Detta är en behandling som kan göras när som helst på dagen då nålsticken är då små att det inte syns du kommer tillbaks till jobbet.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Informera oss om du har någon sjukdom, allergi eller tar några mediciner så vi är medvetna om detta. Behandlingen rekommenderas inte om du är gravid eller ammar, inte heller om du har någon infektion i huden.

Behandlingstid30 min
Antal behandlingarca 3-4 behandlingar om året
Riskerblåmärken
UndvikMassera området direkt efter och inget smink samma dag
Konsultationkostnadsfri
PrisRynkbehandling kostar från 2 200:- (se prislista för mer information).
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista

Direkt efter behandlingen kan det se ut som små myggbett på de ställen där man fått behandlingen men de är borta på cirka 20 min. För bästa resultat rekommenderas att du håller dig upprätt 2-3 timmar efter behandlingen och att du använder musklerna under som vanligt under den tiden. Du ska inte trycka eller massera på behandlade injektionsområden, inte heller träna dessa för att minska risken för oönskade effekter som t.ex hängande ögonlock.

 

Om inte full effekt har uppnåtts efter 14 dagar så är du välkommen tillbaka på ett återbesök, helt kostnadsfritt. Dröjer man med återbesöket till 3 veckor kostar det 1000:-, efter 4 veckor räknas det som ny rynkbehandling och därmed full betalning.

Vanliga frågor och svar

Kan alla behandlas?

Nej, vi behandlar inte personer som är gravida eller som lider av en neurologisk sjukdom. Detta på grund av att det av förklarliga inte görs eller har gjorts tester på dessa personer.

Hur länge varar effekten?

I genomsnitt varar effekten cirka 3-5 månader. De flesta av våra kunder går ungefär var 4:e månad och gör behandling för att hålla ett jämnt resultat.

Hur fungerar det?

Ämnet heter egentligen Botolinumtoxin och är ett naturligt renat protein som temporärt slappnar av musklerna som ger rynkor. Btx blockerar alltså signalen mellan nerv och muskel eller svettkörtel. Efter några månader avklingar effekten och tillståndet återgår till ursprungsläget.

När ser jag resultatet?

Effekten är synlig mellan 3-14 dagar.

Är Rynkbehandling säkert?

Btx (eller Botolinumtoxin) är ett beprövat läkemedel som använts inom sjukvården sedan 1982. Btx används i många medicinska fall och inte bara kosmetiska syften. Det används bland annat på barn över 2 år för att behandla cerebral pares. Btx har godkänts av US FDA och har även fått ett Europeiskt licens-godkännande.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.