Hårborttagning Ansikte

 

Generande hårväxt i ansiktet är påverkat och/eller hormoner och balansen mellan dem spelar en roll. Både män och kvinnor har såväl manliga som kvinnliga könshormoner – män har testosteron och kvinnor östrogen som dominerande hormon. När kvinnor blir äldre tenderar de kvinnliga hormonet avta något och vi får då bland annat skäggstrån och lite tunnare hår på huvudet. Lasern kan ta död på de hårsäckar där det finns hår i men den kan inte förebygga att nya hårsäckar börjar produceras. Därför kan man behöva komma en gång per år efter färdig behandlingskur för att underhålla uppkomsten av nya hår.

De män som besöker oss för att ta bort hår i ansiktet gör det oftast för att få bort hår som har spridit ut sig utanför skäggets inramning, panna eller på näsan. Vi får ofta frågan om det går att tunna ut skägget men det går inte. Ska skägget bort får man räkna med att ta bort allt hår annars blir det ett ojämt resultat. Har man problem med hårsäcksinflammationer på halsen kan laser vara en bra lösning. Försvinner håren så kan det inte bli några hårsäcksinflammationer.

Som transkvinna/genderqueer/ickebinär är hårväxten i ansiktet ibland oönskad och vi har i alla år hjälpt många att bli hårfria. Går du på någon hormonbehandling påverkar det ej lasern med du får gärna informera oss så vi kan ge dig bästa tänkbara förutsättningarna för din hårborttagning.

 

Att ta bort hår med laser fungerar vart som helst på kroppen, det viktigaste är att håret är mörkare än din hud i färgen. Ju större kontrasterna är mellan hud och hår desto bättre och snabbare går behandlingen. Hår som är ljusa eller gråa går inte att behandla. Röda hår är också väldigt svårbehandlade.

Normalt utförs behandlingarna med 6-10 veckors mellanrum. Det är viktigt att tänka på att raka sig före behandlingen men inte vaxa(på 4 veckor), håret ska vara kvar i hårsäcken för att uppnå ett bra resultat.

 

INNAN & EFTER BEHANDLING:

Innan behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling samma dag får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 veckor (försiktighet i 1 månad) i området!

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid30 minuter
Antal behandlingar6-12 st
RiskerSvullnad och rodnad direkt efter. Om huden är solad före behandlingen kan brännskador medföra permanent pigmentering
Konsultationkostnadsfri
PrisFrån 1 000 kr
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation