Hårborttagning Ansikte

Kvinna

Generande hårväxt i ansiktet plågar många kvinnor. Man plockar med pincett och försöker dölja att det växer grova hår vilket oftast leder till sårig och irriterad hud. Hudtyp, färg och kroppsbehåring är något man ärver och i vissa släkter finns en ökad benägenhet för att ha mer hår på kroppen. Många kvinnor med synlig hårväxt kring munnen kanske känner igen det från sin mamma, mormor eller farmor. Men även hormoner och balansen mellan dem spelar en roll. Både män och kvinnor har såväl manliga som kvinnliga könshormoner – män har testosteron och kvinnor östrogen som dominerande hormon. När kvinnor blir äldre tenderar de kvinnliga hormonet avta något och vi får då bland annat skäggstrån och lite tunnare hår på huvudet. Lasern kan ta död på de hårsäckar där det finns hår i men den kan inte förebygga att nya hårsäckar börjar produceras. Därför kan man behöva komma en gång per år efter färdig behandlingskur för att underhålla uppkomsten av nya hår.

 

Man

De män som besöker oss för att ta bort hår i ansiktet gör det oftast för att få bort hår som har spridit ut sig utanför skäggets inramning, panna eller på näsan. Vi får ofta frågan om det går att tunna ut skägget men det går inte. Ska skägget bort får man räkna med att ta bort allt hår annars blir det ett ojämt resultat. Har man problem med hårsäcksinflammationer på halsen kan laser vara en bra lösning. Försvinner håren så kan det inte bli några hårsäcks inflammationer.

 

Att ta bort hår med laser fungerar vart som helst på kroppen, det viktigaste är att håret är mörkare än din hud i färgen. Ju större kontrasterna är mellan hud och hår desto bättre och snabbare går behandlingen. Hår som är ljusa eller gråa går inte att behandla. Röda hår är också väldigt svårbehandlade.

Normalt utförs behandlingarna med 6-10 veckors mellanrum. Det är viktigt att tänka på att raka sig före behandlingen men inte vaxa, håret ska vara kvar i hårsäcken för att uppnå ett bra resultat.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid30 minuter
Antal behandlingar6-12 st
RiskerSvullnad och rodnad direkt efter. Om huden är solad före behandlingen kan brännskador medföra permanent pigmentering
Konsultationkostnadsfri
PrisFrån 1 000 kr
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.