Fettsugning

Trimma och forma din kropp med en fettsugning hos Citylaser i Göteborg.

 

Har du kämpat med att tappa kilon på din kropp som verkar vara svåra att bli av med? Med en fettsugning kan du få en ny form på din kropp. Denna metod tar bort fett på dina problemområden på ett skonsamt sätt. Kroppens figur blir mer proportionerlig och du kan få en form som du alltid önskat.

 

Vi föds med ett visst antal fettceller som förstoras när man går upp i vikt. Oönskade fettansamlingar på olika delar av kroppen kan vara genetiskt eller hormonellt relaterade och är ibland omöjliga att få bort genom kost och motion. Om så är fallet så kan det behövas en extra insats i form av fettsugning.

 

Om Fettsugning

Fettsugning eller liposculptur är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen i världen och är ingen bantningskur utan en metod för att avlägsna lokala fettdepåer. Fettsugning minskar till skillnad från viktminskning antalet fettceller och ger därför en permanent effekt. Resultatet är alltså bestående då de borttagna fettcellerna inte återbildas (förutsätter en god fortsatt kosthållning).

 

 

Vi på Citylaser i Göteborg genomför fettsugning på i princip alla ytliga delar av kroppen som har ett överskott av fett. Vanliga områden som vi fettsuger är:

 

 • Ridbyxlår
 • Insida lår
 • Insida knä
 • Mage
 • Höfter och stuss
 • Venusberg
 • Rygg
 • Midja
 • Haka
 • Vader

 

 

Fördelar med fettsugning på Citylaser i Göteborg:

 • Ingen narkos eller övernattning
 • Snabb återhämtning
 • PAL-System (Power Assisted Liposuction) (en maskin som kopplas till fettsugningskanylen och gör att kanylen vibrerar varvid fettet lossnar)
 • Patienten återgår till sina vardagliga sysslor snabbt

 

 

Inför en fettsugning:

Vid din inledande konsultation kommer din kirurg att bedöma ditt allmänna hälsotillstånd, var dina fettdepåer är lokaliserade och din huds beskaffenhet.

Du får bland annat information om vilka områden som kan förbättras med en fettsugning, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Vi pratar om dina förväntningar och diskuterar vilken behandlingsmetod som lämpar sig bäst för dig.

 

 

Hur går en fettsugning till?

En fettsugning utförs med lokalbedövning, tillsammans med ett avslappnande medel.

Området som ska behandlas injiceras först med tumenescent lösning in i fettvävnaden, en blandning av bl.a. saltvatten, lokalbedövningsmedel och adrenalin. Saltvattnet underlättar fettsugningen, lokalbedövningen bedövar området och adrenalinet har en kärlsammandragande effekt som minskar blödningen vid ingreppet.

Sedan gör vi ett antal små snitt i huden där överskottsfettet sugs bort med en kanyl.

På Citylaser jobbar vi med PAL-System (Power Assisted Liposuction), som använder högfrekventa vibrationer för att bryta ned fettlagret.

Detta är mycket effektivt för att avlägsna stora mängder fett eller vid behandling av hårdare, mer fibrösa områden som rygg, höfter och mage.

 

 

Efter Fettsugning

Alla patienter får en bedövad och ömmande känsla, samt svullnad och blåmärken i operationsområdet efter en fettsugning. Det försvinner under de första veckorna efter operationen.

 

Du får ett stödjande kompressionsplagg som förhindrar svullnad. Detta skall sitta på dygnet runt i tre veckor, därefter bör du ha på den under dagtid i ca 2-4 veckor.

 

Du kan duscha redan efter ett par dagar.

 

Ca 1 vecka efter din fettsugning kommer du på återbesök för en postoperativ kontroll. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar. Frågor är alltid välkomna!

 

Svullnaden som även begränsas av kompressionsplagget utgör normalt inga hinder för patienten som oftast kan återgå till normala aktiviteter efter 1-2 dagar.

 

Efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader.

 

Vissa delar av det behandlade området kan kännas lite hårda. Detta är normalt och går över efter ca 3 månader.

 

Mycket av svullnaden går ner efter 3-4 veckor då du till stor del kan se slutresultatet av din fettsugning.

 

Ibland tar det upp till 6 månader innan det slutgiltiga resultatet syns.

 

Om du vill veta mer om fettsugning med PAL, har frågor eller vill boka en konsultation för fettsugning är du välkommen att kontakta oss. Du kan också läsa vanliga frågor och svar om Fettsugning till höger.

Operationstid2-3 timmar
Hemmavårdkompressionsplagg i 3 veckor
Anestesilokalbedövning med sedation
Tillbaka till vardagen1-2 dagar
Sport/träning 3 veckor
Riskerojämnhet, infektion, ärr
PrisAnges vid konsultation
Boka tid   Se prislista