Återskapa ditt underliv med Intimkirurgi

Många som fött barn upplever att underlivet aldrig riktigt blir sig likt efter en förlossningen eller förlossningarna. Att operera de privata delarna kan i bland vara direkt nödvändigt för att må bra. Du kanske har drabbats av något under förlossningen, du kanske känner dig ”stor”, kanske har du större inre och/eller yttre blygdläppar som begränsar dig i ditt dagliga liv. Då kan intimkirurgi vara lösning för dig.

Vad är intimkirurgi ?

Intimkirurgi är ett samlingsbegrepp för plastikkirurgiska ingrepp i underlivet. Citylaser i Göteborg erbjuder intimkirurgi för dig som upplever att du inte riktigt är nöjd med hur dina intima delar påverkar dig i vardagen. Med våra intimkirurgiska operationer kan vi bland annat återskapa underlivet efter förlossningsskador, förminska blygdläppar, utföra omskärelser och slidförsnävningar.

 

Till intimkirurgi kvinna utför vi vanligast:

 

Till intimkirurgi man utför vi vanligast:

 

 

 

Intimkirurgi hos Citylaser

Mindre intimoperationer såsom blygdläppsförminskning utförs under lokalbedövning där du som patient får lugnande medicinering inför ingreppet. Vid de större ingreppen erbjuder vi narkos. Vi rekommenderar att vila hemma i ca 4 dagar efter ingreppen då de viktigaste läkningsprocesserna sker under de första dagarna. De olika operationerna har sedan individuella råd om vad just du ska tänka på under de nästkommande veckorna. Vi syr med självupplösande suturer som försvinner under ca 6 veckor  och det krävs därför ingen efterkontroll men alla är givetvis välkomna in om man känner att man har frågor. Efter operationen kommer det vara en viss svullnad och ömhet som lägger sig successivt under några veckors tid.

 

Efter en intimoperation får du räkna med en viss smärta men de flesta beskriver det som ”bättre än väntat”. Det är oftast värst första till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Under denna period är det av största vikt att du tar det lugnt. Du får med dig smärtstillande medicin hem om det skulle behövas. Stygnen försvinner av sig själv och behöver således inte tas bort. Under läkningsfasen skall du avhålla sig från sexuella aktiviteter och bad/spa i minst sex veckor.

 

Är du osäker på om intimkirurgi är rätt för för dig eller vill komma in för en bedömning så är du välkommen på en konsultation hos oss på Citylaser.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.