Har du ytliga blodkärl i ansiktet

Nästan alla får någon gång i livet ytliga blodkärl i ansiktet, det drabbar både män och kvinnor, gamla som unga. Det varierar dock i hur mycket ytliga kärl vi får, en del får bara några vid näsvingarna andra får fler kärl spridda över hela ansiktet . Hur kommer det sig då att man får ytliga blodkärl? Ärftliga anlag är en stor bidragande faktor. Övriga faktorer till att kärl bildas kan vara mycket sol, trauma och hudsjukdomar.

Ta bort ytligt blodkärl med ND-YAG Laser

Vi laserbehandlar önskat område med hjälp av en lasermaskin som heter YAG-laser. Lasern skapar en stråle av intensivt ljus som värmer den röda färgen i blodet genom att den drar till sig laserljuset, färgen blir då så varm att blodet koagulerar och kärlväggarna dör. Det är sedan kroppens uppgift att bryta ner och transportera bort kärlet precis som kroppen fungerar när man får ett blåmärke.

Först kyler vi området, sedan ”skjuter” vi med lasermaskinen, sedan kyler vi igen. Det bästa med att använda just laser är att huden inte blir skadad utan efter 3 veckor när kroppen har rensat bort kärlet så syns det ingenting. Om kärlen inte försvunnit helt upprepas behandlingen med 6 veckors mellanrum.

 

INNAN & EFTER BEHANDLING:

Innan behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling kommer du vara röd och svullen i upp till 3 dagar. Under den tiden får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 månader i området! Hudytan är ej skadad så smink mm. är helt ok att använda direkt men får gärna undvikas första dagen.

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid15-30 minuter
HemmavårdSPF
Tillbaka till vardagenDirekt
Sport/träningUndvik samma dag
Antal behandlingarnormalt räcker det med 2-4 behandlingar
Riskerrodnad eller svullnad kan förekomma.
UndvikSol 1 månad
Konsultationkostnadsfri
Prisfrån 1 500 kr
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista

Vanliga frågor och svar

Vad är det för Laser ni använder när ni tar bort ytliga blodkärl i ansiktet?

Lasermaskinen heter YAG-laser

Gör behandlingen ont?

Det bränner till kort när vi ”skjuter” med lasern men vi kyler innan och efter så det är ganska lindrigt.

När kan man sola efter en behandling?

Du bör vänta 4-6 veckor när du tagit bort kärl i ansiktet. Du bör vara ditt ljusaste ”jag” i huden före en behandling.

Hur ser det ut direkt efter behandlingen?

Efter behandlingen så är huden lite röd och kärlet svullnar upp, oftast ändrar även kärlet färg till grå/svart då blodet koagulerar. Detta är bra och ett tydligt bevis på att behandlingen fungerat som det ska.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.