Kärl i ansiktet

Nästan alla får någon gång i livet ytliga kärl i ansiktet, det drabbar både män och kvinnor, gamla som unga. Det varierar dock i hur mycket ytliga kärl vi får, en del får bara några vid näsvingarna andra får fler kärl spridda över hela ansiktet . Hur kommer det sig då att man får ytliga blodkärl? ärftliga anlag  är en stor bidragande faktor i övrigt kan sol,trauma och hudsjukdomar vara en anledning till att kärl bildas.

 

Ta bort kärl i ansiktet

Vi tar bort kärl genom laserbehandling. Det är i princip smärtfritt och det krävs oftast bara en behandling för att bli av med sina önska kärl. Dessa kärl är inget som huden och kroppen behöver utan det är kärl som har letat sig upp till huden och går fint att ta bort.

 

Efter laserbehandlingen så är huden lite röd och kärlet svullnar upp, oftast ändrar även kärlet färg till grå/svart då blodet koagulerar. Detta är bra då det visar att behandlingen har lyckats.

 

Hur fungerar det att ta bort kärl med Laser?

Vi laserbehandlar önskat område med hjälp av en lasermaskin som heter YAG-laser. Lasern skapar  en stråle av intensivt ljus som värmer den röda färgen i blodet genom att den drar till sig laserljuset, färgen blir då så varm att blodet koagulerar och kärlväggarna dör. det är sedan kroppens uppgift att bryta ner och transportera bort kärlet precis som kroppen fungerar när man får ett blåmärke.

Först kyler vi området, sedan ”skjuter” vi med lasermaskinen, sedan kyler vi igen. Det bästa med att använda just laser är att huden inte blir skadad utan efter 3 veckor när kroppen har rensat bort kärlet så syns det ingenting.

 

Behandlingstid15-30 minuter
Antal behandlingarnormalt räcker det med 1 behandling (detta gäller behandling med YAG-laser)
Riskerrodnad eller svullnad kan förekomma.
Prisfrån 1 000 kr
Boka tid   Se prislista
Som patient är du alltid välkommen in till oss på Citylaser i Göteborg för en kostnadsfri konsultation.

Vanliga frågor och svar

Vad är det för Laser ni använder när ni tar bort ytliga blodkärl i ansiktet?

Lasermaskinen heter YAG-laser

Gör behandlingen ont?

Det bränner till kort när vi ”skjuter” med lasern men vi kyler innan och efter så det är ganska lindrigt.

När kan man sola efter en behandling?

Du bör vänta 3 veckor när du tagit bort kärl i ansiktet. du bör heller inte ha solat 2 veckor före en behandling.