Hudföryngring med Fraktionerad (CO2) laser

Fraktionerad Laser

-Att en laser är Fraktionerad betyder att laserstrålen är delad från 1 till flera små strålar. (Vi har faktiskt 3 olika fraktionerade lasrar på Citylaser)

-Koldioxidlaser har en våglängd på 10600nm vilket innebär att den är en typ av skärande laser där hudcellerna förångas på ytan. Vi använder denna laser med olika metoder i alla lägen vi vill ”ta bort” överflödig hud (tex. borttagning av födelsemärken) eller för att nybilda friskare vävnad.

 

En fraktionerad koldioxidlaser är med andra ord en typ av hudslipning där laserstrålen är flerdelad och vi gör mikroskåpiska hål i huden direkt på hudytan. Tänk dig att vi gör kontrollerande skador (hål) i huden som den friska huden runt omkring läker och du får en tightare, friskare vävnad

 

VARFÖR HUDSLIPNING MED Co2 LASER?

  • Slapphet i huden
  • Åldrad, grådassig hud
  • Åldrande slapp hud kring ögon
  • Missfärgningar på grund av solskador eller åldrande
  • Ärr, både akne- och skadarelaterade

Behandling med Fraktionerad Laser

En behandling börjar med att vi lägger bedövningskräm som stryks på ca en timme före behandlingen. Det gör att området bedövas och du känner därför ingen smärta alls. Lasern gör sedan små hål i huden (vi skadar ca 20% av vävnaden) och när huden läker ut på nytt så bildas ny tightare, friskare hud. Den nya huden har både ökad spänst och och ökat kollagen vilket leder till en ny föryngrad hud. 1 behandling brukar räknas som en uppfräschning men om du är ute efter en större förbättring av din hudstruktur, ärr eller liknande rekommenderar vi 2-4 behandlingar med 6 veckors mellanrum. 100% läkningen tar upp till 6 månader.

 

Du kan välja om du vill behandla delar av ansiktet eller större partier. Vi har valt att ha med några av våra vanligaste områden som bokningsbara på vår sida ”priser” men hittar du inte de området du vill behandla så kontakta oss via mail eller telefon så hjälper vi dig att boka tid och för att få rätt prisuppgift. 

 

Efter behandling med fraktionerad laser

Efter laserbehandlingen kommer det att hetta i huden vilket är precis om det ska. När du lämnar kliniken så skickar vi med dig hudvård hem som hjälper huden att läka på bästa sätt, du får även med dig lite bedövningskräm då det kan vara skönt på kvällen att återapplicera lite när hettan smyger sig på (inte alla som använder det). Dag 1-3 är värst i form av svullnad. Dag 4-14 (ögon 4-8 dagar) är man som torrast då hudytan är i full läkning och skorporna skall släppa huden naturligt och vi rekommenderar ej att man peelar/stressar bort skorporna då det ökar ärr-risken.

Eftersom huden kommer vara svullen i början och sedan prickig av små skorpor, det går inte att sminka sig utan vi rekommenderar att du planerar ditt liv i upp till 2 veckor tills huden har fått ta igen sig. Ditt mående kommer inte vara påverkat men du måste fundera på hur mycket just Du bryr dig om att man ser att du gjort en behandling då det syns i en dryg vecka. Kan du/Vill du gå till jobbet med skorpor i ansiktet? Bör du jobba hemifrån? Ta ledigt?

Läs gärna våra ”Frågor & Svar” längre ned på sidan
Vi rekommenderar alltid en konsultation inför denna behandling. Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning eller bokning av tid.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Vid behandling av ansiktet vill vi att du är på plats 60 min före utsatt tid för bedövning

Behandlingstid30 minuter + 60 minuter före behandling vid ansikte (för bedövning)
HemmavårdMild hudvård rekommenderas
På klinikenca 1 1/2 timme
Anestesibedövningskräm
Tillbaka till vardagenefter 4 dagar men med skorpor i ansiktet
Sport/träningLÅGintensiv träning är ok efter 4 dagar, annars ca 2 veckor
Badundvik i 2 veckor
Antal behandlingar1-4
Riskerärr, pigmenteringar
EfterbehandlingVi skickar med en passande kräm för hemma vård
Undviksol och solarium i 6 månader
KonsultationRekommenderas
Prisfrån 1500kr (beroende på område)
BetalningKort / Swish/ SVEA
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Efter laserbehandlingen kommer det att hetta i huden, vi skickar med dig huvård hem från ZO skin health som hjälper huden att läka på bästa sätt.

 

Vanliga frågor och svar

Måste jag komma innan för bedövning?

Ja, vi vill att du är här 60 min före utsatt tid för att bedövningen ska hinna ”ta” ordentligt.

är din tid 14:00 så vill vi att du är hos oss klockan 13:00.

Kan jag jobba dagen efter?

Ja och Nej. Ditt allmäntillstånd är oförändrat men du kommer vara väldigt svullen de första 2-4 dagarna vilket kan kännas lite ”tungt”, annars mår man bra! Skorporna måste sitta kvar tills de läker ut naturligt vilket tar ca 2 veckor. Vill du inte att någon ska veta att du gjort en behandling bör du vara ledig/jobba hemifrån i 2 veckor

Får jag sminka över skorporna?

Nej! Det ökar ärr-risken. Du måste låta dom läka ut naturligt vilket tar ca 2 veckor (ögon ca 1 vecka)

Får jag träna efter behandling?

Du bör vänta tills alla skorpor släppt vilket är 2 veckor

Gör det ont under+efter behandling?

Under behandling känner man nästan ingenting då huden är bedövad. Ca 1h efter behandling kommer det hetta mycket i huden. Känslan påminns från att ha bränt sig i solen. Samma dag som behandling är det som värst sen uppfinner sig en känsla av tunghet pga. svullnaden.

När ser jag resultatet?

Är du ute efter en större förändring/har kraftigare skador/mycket åldrad hud med fina linjer/rynkor krävs fler behandlingar (ca 2-4) och man gynnas av att göra dom i en kur då vi kan stressa huden och få bättre resultat. Ytan läker efter 2 veckor och vissa kan se och känna en förändring redan då men de 100% resultatet är efter 6 månader efter avslutad behandling/kur

Vem får INTE behandlas?

Gravida, ammade, solbruna/brända, herpes. De som använt: vissa läkemedel som tex. kortison eller antibiotika, brun utan sol, tretionin/retinol/a-vitamin