Injektionsbehandling hos Citylaser i Göteborg

NÀr vi varje dag anvÀnder vÄra ansiktsmuskler till att kisa, se arga ut eller skratta bildas det till sist rynkor. Vi kan anvÀnda ett Àmne som förhindrar och tar bort rynkor genom att hjÀlpa underliggande muskler att slappna av sÄ de inte drar ihop sig. Med hjÀlp av att injicera ett muskelavslappnande medel stÀngs tillfÀlligt  nervimpulsen till musklerna av sÄ de inte lÀngre kan dras samman sÄ att rynkor uppstÄr.
Effekten försvinner successivt och Àr helt borta efter tre mÄnader. DÄ kan du vÀlja att göra en ny behandling för att pÄ nytt slÀta ut rynkorna som dÄ kommit tillbaka. Under en lÀngre tid av behandling sÄ kvarstÄr effekten ocksÄ lÀngre och det brukar dÄ rÀcka med att utföra en injektions behandling mellan 3-4 mÄnader. Detta Àr för att musklerna dÄ Àr sÄ svaga att det tar tid innan de jobbar upp en sÄ kraftig funktion att rynkan syns igen.

 

Det lÀmpar sig sÀrskilt vÀl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (krÄksparkar), runt munnen eller i kÀk- och halsomrÄdet.

Efter injektionsbehandlingen sÄ blir huden slÀt och fin medan obehandlade omrÄden i ansiktet fungerar precis som innan. Du kan vÀlja att bara behandla ett omrÄde eller flera.

 

Andra behandlingsomrÄden med injektionsbehandlingar

Detta muskelavslappnande medel anvÀnds inte bara i kosmetiska syften. Det kan anvÀndas för behandling av hand- och armsvett men det kan Àven hjÀlpa vid svÄr huvudvÀrk och migrÀn. LÀs mer pÄ respektive undersida.

 

Fillers med Juvederm, Emervel och Restylane

VĂ„ra fillers passar för olika rynkbehandlingar. Dina linjer, rynkor och veck slĂ€tas ut – med en injektion istĂ€llet för kirurgi. Om du vill ha fylligare lĂ€ppar rekommenderar vi Juvederm eller Emervel. Du ser yngre och frĂ€schare ut pĂ„ ett sĂ€tt som bĂ„de kĂ€nns och ser naturligt ut.

 

Hur gÄr en injektionsbehandling till?

Enligt lag börjar man alltid med en konsultation, konsultationen Àr alltid kostnadsfri. DÀr gÄr du tillsammans med vÄra lÀkare/sköterskor igenom förvÀntningar, effekt, priser och risker samt om vilken produkt som skall anvÀndas. Tidigast 48h senare fÄr behandling utföras. Den utvalda fillersprodukten injiceras i huden för att lyfta upp vecket eller rynkan. Om du önskar fÄr du bedövning före behandlingen men det brukar inte kÀnnas sÄ mycket eftersom alla produkter vi anvÀnder innehÄller bedövning. Effekten Àr omedelbar och behandlingen Àr enkel och gÄr snabbt det tar ca 30min. Efter behandlingen Àr det normalt att vara lite röd och svullen, har vi otur blir det ett litet blÄmÀrke. Detta försvinner inom 1-2 veckor.