Migränbehandling

Bota migrän och spänningshuvudvärk genom injektion.

Migrän är en kraftig kronisk huvudvärkssjukdom som ger en pulserande och mycket smärtsam huvudvärk. Migrän kommer i anfall och värken kan vara i ett par timmar ända upp till ett par dygn. Vanligtvis är huvudvärken vid migrän ensidig (drabbar ena halvan av huvudet) men kan också kännas på båda sidor samtidigt.

 

Symptom på migrän

 • Svår, intensiv huvudvärk som dunkar eller pulserar.
 • Värken förvärras av rörelse och aktivitet.
 • Kräkningar och känner illamående.
 • Överkänslighet för ljus, ljud och dofter
 • Stark trötthet
 • Koncentrationssvårigheter.

 

Migränbehandling med injektion – Din bästa migränmedicin

Behandling av migrän/spänningshuvudvärk genom injektion erbjuder utan tvekan den mest konsekventa och snabbast insättande effekten med god lindring av migränanfallets symtom. Den utgör därför ett bra behandlingsalternativ vid behandling av svår migrän med kraftigt illamående eller kräkningar. Citylaser i Göteborg var en av de första klinikerna som behandlade huvudvärk och migrän med muskelavslappnande medel (btx). När vi behandlar/botar migrän så injicerar vi ett muskelavslappnande medel som injiceras i ett specieltt mönster i ansiktet och nacke. Du känner en stark effekt redan efter 3 till 7 dagar. Vi har genom åren hjälpt otroligt många människor att slippa äta värktabletter och ändå bota deras migrän.

 

Bra att veta inför din behandling av migrän

 • För att vi ska kunna ta emot dig och utföra en behandling av din migrän måste du skicka en kopia på att du genomgått en MR/ct undersökning och fått diagnosen migrän.
 • Bokning för medicinsk behandling sker via telefon och ingen konsultation krävs.
 • När du bokat din tid och vi fått dina journaler går sjuksköterska igenom dom och vidare tar vår läkare del av din journal för att att skriva ut ett recept till dig
 • Kostnad för läkemedel tillkommer på apoteket när du hämtar ut ditt recept (btx) och begränsas till 2 500:-/år av högkostnadsskyddet.
 • Behandlingen av migrän behöver göras cirka 3 gånger per år för att bibehålla effekten av ämnet som injiceras.
 • Det finns inga garantier att det fungerar men om värken beror på spänning så hjälper det alltid.

Ditt recept skickas ut helgen innan din behandling (med andra ord ca 1-5 dagar innan ditt besök)

Direkt inför din behandling ska du hämta ut ditt recept på Apoteket i nordstan (Btx är en frysvara och får ej fraktas långt).

 

Ring eller maila oss så berättar vi mer om hur vi kan bota migrän med injektionsbehandling av botox. 

Vill du boka tid sker denna bokning via telefon 031-154455

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Steg 1 är att få diagnosen migrän via en läkare innan ni söker hjälpa via oss

Behandlingstid30 min
Tillbaka till vardagenDirekt
Sport/träningInte samma dag
Konsultationkostnadsfri
Pris2500:-
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Vanliga frågor och svar

Vad är migrän?

Migrän är en neurologisk sjukdom som beror på en medfödd, ökad känslighet och minskad filtrationsförmåga i nerven som förmedlar känselsignaler från hjärnhinnorna och hjärnans blodkärl. Migrän ger ofta återkommande attacker med svår, pulserande huvudvärk och symtom som illamående, kräkningar, känslighet för ljus, ljud och dofter, synstörning, domningar och talsvårigheter. Ett anfall kan vara allt mellan 4-72 timmar.

Vad är kronisk migrän?

Om du har minst 15 dagar med huvudvärk per månad, där minst åtta är av migräntyp i mer än tre månaders tid så anses du lida av kronisk migrän.

Hur behandlar ni Migrän?

Botoxinjektionerna sker i muskler i ansiktet, huvudet och nacken primärt. Injektionerna sker i sju specifika områden som fördelas lika på vänster och höger sida av huvudet. Varje område får flera injektioner. Under en behandling ges omkring 155-195 doser eller enheter av botox, det ges ungefär 5 doser per stick vilket innebär omkring 30-40 injektioner

Hur fungerar det?

Botox hämmar frisättningen av smärtförmedlande substanser i känselnerverna och minskar både antalet anfall och smärtintensiteten hos en person med migrän

Hur kan jag förebygga migrän?

I den mån det går så finns det ett par saker som kan lindra styrkan och/eller dina migränanfall:

Så förebygger du migrän

1. Drick mycket vatten. Ät regelbundet. Undvik koffein och socker samt livsmedel som kan utlösa migränanfall.

2. Motionera regelbundet, förutom vid just migrän.

3. Ha regelbundna sovvanor och undvik sena nätter.

4. Försök att anpassa din arbetsplats med t.ex. persienner, bländningsmotverkande filter på datorn och belysning ha betydelse. Undvik vita väggar och blanka ytor.

5. Ta en promenad på lunchen för att få frisk luft och motion.

Fungerar botox för alla?

Cirka 70-80 procent av patienterna blir minst 50 procent bättre efter en behandling. Effekten byggs upp successivt och du som patient bör genomgå tre behandlingar innan du och vi  kan utvärdera om det fungerar. De flesta behöver sedan en kontinuerlig behandling med injektioner var tredje månad för att underhålla och bibehålla effekten.

Finns det några biverkningar med Botox?

Biverkningar som beror på injektion av botox i samband med migrän eller spänningshuvudvärk är väldigt få, det vanligaste som skiljer sig är lite nedsatt rörlighet i pannan och ögonbrynen. Det är mycket sällsynt att patienter avbryter sin behandling på grund av biverkningar.

Vilket märke använder ni för Botox?

Leverantören av Botox heter Allergan. Det är världskänt, säkert och beprövat för migrän sedan många år tillbaka,