Hudflikar, märken & övriga prickar

Ibland kan man besväras av oönskade och missprydande märken, prickar eller hudflikar. Citylaser i Göteborg har möjligheten att med hjälpa dig med detta. Skaftade hudflikar och vårtor som är ofarliga kan behandlas med laser efter noggrann läkarbedömning.

Om behandlingen

Vi tar bort dina märken med en koldioxidlaser som agerar som en typ av skärande laser.

Vi börjar med att konsultera och gå igenom behandlingsförloppet och frågor. Du får sedan bedövning i ditt födelsemärke (ytterst lokalt och svider endast lite). När vi lasrar bort födelsemärket bränns cellerna bort och går upp i rök utan att du känner något. Tekniken går ut på att endast ta bort cellerna från märket vilket gör att ärrvävnaden efter läkning blir väldigt fin. 1 märke tar mellan 1-10minuter att behandla. När vi är klara lämnas ett lager av brända celler som fungerar som en skorpa. Det behövs inget plåster eller bandage efteråt. Du skall ej duscha området på 24h och skorpan kommer sitta i ca 2 veckor innan den faller av naturligt (som en vanlig sårskorpa).

Det finns dock inga garantier att ditt märke inte kommer tillbaka. Du får gärna komma på ett kostnadsfritt återbesök så korrigerar vi det. Detta gäller dock inte för kärl, xantelasma eller vårtor då dessa nyproduceras av kroppen av olika anledningar och faktorer. läs mer om varje enskilt märke här.

Vi kan heller inte garantera att det inte blir missprydande ärr, då det är din kropp som tar hand om läkningen, men risken är låg om du följer våra hemråd i hur du sköter dig bäst

INFÖR din behandling rekommenderar vi att du inte är solbrun i huden (ökad risk för hypopigmenteringar) utan är så nära din naturliga hudfärg som möjligt för snyggast möjliga slutresultat.
Du bör inte heller äta blodförtunnande läkemedel då huden lämnas med en öppen skorpa.

 

 

Kontakta oss om du har några frågor om våra metoder eller din flik eller vårta.

Läs mer om olika märken här: Märken & Prickar

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid5-30 min
AnestesiLokalbedövning
Tillbaka till vardagenDirekt
Bad2 veckor
Antal behandlingar1 st
RiskerÄrr och pigmentering
EfterbehandlingTorrt & rent
Undvikdirekt solexponering kommande 6 månader
Konsultationingår eller bokas separat om så önskas (kostnadsfritt)
Pris1000:- OBS (per märke)
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Vanliga frågor och svar

Gör det ont ta bort ett märke med laser?

Nej, vi använder lokalbedövning så behandlingen känns inte alls.

Hur många märken/prickar kan jag ta bort?

Vi tar bort max 5 stycken märke per behandlingstillfälle. Detta för att kroppen ska läka så bra och fint som möjligt.

Vad kostar det att ta bort flera märken?

1 märke kostar 1 000:-
2 och 3 märken kostar 2 000:-
4 och 5 märken kostar 3 000:-

har du fler märken än 5 stycken rekommenderar vi att du kommer in till oss på en konsultation.

Jag har massa röda prickar på kroppen, går de att ta bort?

Dessa märken är små kärlnystan och det du ser är blod. Vi tar bort dessa med ND Yag-laser. Det gör inte ont. Efter behandlingen är dina märken lite mörka i färgen på grund av att blodet har koagulerat. Dessa mörka märken trillar av efter cirka en vecka.

Jag har xantelasma, hur kan ni hjälpa mig?

Vi tar bort xantelasma med hjälp av koldioxid-laser. vanligtvis räcker det med 1 behandling men ibland kan vi efter cirka 1-2 månader efter att huden läkt behöva korrigera/göra en uppföljande behandling om det finns rester kvar i huden.

Det finns dock inga garantier när det gäller återkomsten av xantelasma då detta kan bero på bland annat högt kolesterolvärde, arvsanlag och även rökning. Du bör därför vara medveten om att det kan behöva göras fler behandlingar framåt om problemen med din xantelasma kommer tillbaka.