Genesis laserbehandling -för en ungdomlig hud jämn hud

Få bukt på allt med 1 metod – Genesis!

Lider du av:

  • Rodnad
  • Pigmentfläckar
  • Ärr
  • Grådassig hud
  • Generella färgojämnheter
  • Vill jobba förebyggande

Då är Genesis behandlingen för dig

Genesis

Genesis används inom laservärlden som ett övergripande uttryck för en hudföryngrande behandling. Ordet Genesis betyder ursprung eller uppkomst och syftar till att uppnå hudens ursprungsutseende utan pigmenteringar, ärr, linjer rodnad etc.

Då vi alla åldras på olika vis, beroende på allt från genetik till miljö och andra faktorer som påverkar vår hud, så kan det vara svårt att veta vilken behandling en ska välja för att få ett resultat anpassat efter rätt behov.

Vi använder oss därför i vår Genesisbehandling av olika behandlingkombinationer som anpassas efter varje kunds behov och förutsättningar.

Lasermaskinerna som vi använder oss av är Cutera ExcelV+ och Cutera Enlighetn III.

Du är varmt välkommen att boka en tid för konsultation om du vill veta mer om vår Genesisbehandling, annars skräddarsyr vi behandlingsplanen direkt på plats.

 

 

Nedan kan du läsa mer om de olika behandlingstyperna som vi använder oss av under en och samma behandling och skapar en behandlingsplan anpassad efter varje kunds unika behov.

 

Pico Spot Treatment (Denna behandling går att boka separat)

Solfläckar i huden kan vara envisa att behandla. Då har vi vår senaste laser på kliniken, Cutera Enlighten III. Detta är en Picolaser som med picosekunder levererar energi ner i huden där lasern genom vibrationer ”slår sönder” pigmentet. Detta ger en s.k. frosting (vit ytlig fläck) på solfläcken som sedan mörknar för att efter några dagar försvinna då kroppen själv tar hand om restprodukterna. I denna behandling jobbar vi ytligt på enstaka solfläckar. Direkt efter behandlingen får man en liten rodnad i huden som lägger sig efter någon dag.

 

Pico Global Treatment

Denna typ av behandling riktar sig till dig som har en allmän ojämn pigmentering i huden och önskar ett jämnare utseende. Vi arbetar här på en våglängd av 1064nm där laserenergin genom picosekunder levereras ner i de djupare lagren av huden där de ”slår sönder” djupt liggande pigment. Direkt efter behandlingen får man en rodnad i huden som lägger sig efter någon dag.

 

Pico Genesis FX (Denna behandling går att boka separat)

Besvärande acneärr, ojämn struktur och förstorade porer är indikationerna för denna typ av behandling. Detta är en fraktionerad picolaser där laserenergin med hjälp av vibrationer skapar hålrum under huden. Detta är en kontrollerad skada under huden som kroppen reparerar, därmed bildas  tillväxtfaktorer samt vita blodkroppar. Denna reparation av huden skapar en normalisering av hudens tidigare ojämnheter och kan därmed reducera acneärr, linjer, rynkor, porer samt den allmänna hudstrukturen.

Efter behandlingen är huden röd, svullen och små mikroblödningar under huden bildas. Detta lägger sig efter 1-3 dagar

 

Green Laser:

Denna typ av laser jobbar på våglängden 532nm vilket når de röda blodkärlen i vår hud. Besväras du av rodnad i huden så är denna typ av Genesis för dig. Målorganet för denna laser är hemoglobinet som vi har i vårat blod.

Lasern levererar försiktigt micropulser av energi ner i huden där den koagulerar blodet och stänger kärlväggarna vilket i sin tur leder till minskad rodnad.

Känslan i behandlingen beskrivs oftast som avslappnande och som en mild uppvärmning av huden utan återhämtningstid.

 

Laser Genesis:

När huden åldras tappar vi spänst och volym. Huden förlorar med åren kollagen och elastin vilka ger huden sin fasthet och elasticitet.

Med Laser Genesis levereras värme genom energi på en våglängd av 1064nm. Vi arbetar här i hudens djupare lager för att stimulera hudens egen produktion av kollagen och elastin samt förbättring av porer.  Den termiska energin hjälper även till att sluta små kärl i huden vilken ger en jämnare hudton.

Denna typ av Genesis ger lyster samtidigt som den långsamt bygger upp hudens kollagen vilket ger en förbättring i uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Behandlingen är avslappnande då den värmer upp de djupare hudlagren och beskriv av kunderna som behaglig.

Detta är den ultimata behandlingen för dig med långsiktiga mål på en fastare och mer välmående hud och som inte vill ha en lång återhämtningsprocess.

 

Då hudförbättring sker gradvis under en längre period så ses resultat av behandlingen även efter flera månader. Förändring i hudens utseende och struktur förändras inte över en natt utan vi rekommenderar, för ett optimalt resultat, en kur på fyra till sex behandlingar, då man kan se förbättringar i huden under kurens gång.

 

 

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for citylaser is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

  • Huden som ska behandlas bör inte vara nysolad/solbränd eller insmord med brun-utan-sol-produkt.
  • Starkare hudvårdsprodukter bör undvikas i ca 5-7 dagar före behandling.
  • Du bör inte vara behandlad med antibiotika eller kortison den närmsta tiden före behandling.
Behandlingstid30-45 minuter
Antal behandlingar1-6
RiskerRodnad direkt efter behandlingen
UndvikDirekt solexponering 48 timmar efter behandling
KonsultationKostnadsfri
PrisVi använder oss av olika behandlingskombinationer som anpassas efter varje kunds behov och förutsättningar vilket gör att prisbilden kan variera beroende på vad vi rekommenderar för just dig. De allra bästa resultaten av våra Genesis-behandlingar ser vi efter flera behandlingar och ofta kombinationer av de olika. Därför erbjuder vi rabatterade kurpriser för dig som väljer att behandla dig efter vår behandlingsplan.

Du är varmt välkommen att boka en tid för konsultation om du vill veta mer om vår Genesisbehandling, annars skräddarsyr vi behandlingsplanen på plats.

Kur 4 st behandlingar: Från 9000 kr

BetalningKort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)

Huden känns varm och stram.

Använd solskyddsfaktor.

Vanliga frågor och svar

Gör behandlingarna ont?

Nej, huden värms upp kontrollerat men det gör inte ont.

Passar behandlingarna alla?

Ja, behandlingen passar de allra flesta.

En del mörkare hudtyper utgör alltid en extra risk för hypopigmentering generellt när det kommer till laser men denna behandlingen anses vara ett av de säkrare alternativen.

Kan man göra behandling när man är gravid?

Nej.

Vi avråder även från behandling om du ammar.

Vad hjälper behandlingarna för?

Genesis laserbehandlingar har olika syfte beroende på hur vilken behandlingsplan som läggs upp för just dig och din hud. Generellt för alla olika Genesisbehandlingar är att de ger lyster och fast hud direkt efter behandlingen men jobbar framförallt långsiktigt med att stärka upp din hud för att förebygga åldrande.

Kan man sola efter behandling?

Det rekommenderar vi inte!

Även om behandlingen anses vara säker att utföra även sommartid så rekommenderar vi alltid försiktighet när det gäller solning.

Använd alltid rikligt med solskyddsfaktor efter alla laserbehandlingar.

Hur många behandlingar behövs?

En kur på fyra till sex Genesis-behandlingar rekommenderas för att uppnå ett optimalt resultat. Vissa lättare solfläckar kan räcka med 1 behandling

Förbättringar på huden sker gradvis och kommer att ses under perioden av behandlingarna. Resultaten kommer att fortsätta att förbättras månader efter den senaste behandlingen.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.