Genesis laserbehandling -för en ungdomlig hud

Genesis

Genesis används inom laservärlden som ett övergripande uttryck för en hudföryngrande behandling. Ordet Genesis betyder ursprung eller uppkomst och syftar till att uppnå hudens ursprungsutseende utan pigmenteringar, ärr, linjer rodnad etc.

Då vi alla åldras på olika vis, beroende på allt från genetik till miljö och andra faktorer som påverkar vår hud, så kan det vara svårt att veta vilken behandling en ska välja för att få ett resultat anpassat efter rätt behov.

Vi använder oss därför i vår Genesisbehandling av olika behandlingkombinationer som anpassas efter varje kunds behov och förutsättningar.

Lasermaskinerna som vi använder oss av är Cutera ExcelV+ och Enlighetn III.

Du är varmt välkommen att boka en tid för konsultation om du vill veta mer om vår Genesisbehandling, annars skräddarsyr vi behandlingsplanen på plats.

 

Nedan kan du läsa mer om de olika behandlingarna som vi använder oss av och skapar en behandlingsplan anpassad efter varje kunds unika behov.

 

Green Laser:

Denna typ av laser jobbar på våglängden 532nm vilket når de röda blodkärlen i vår hud. Besväras du av rodnad i huden så är denna typ av Genesis för dig. Målorganet för denna laser är hemoglobinet som vi har i vårat blod.

Lasern levererar försiktigt micropulser av energi ner i huden där den koagulerar blodet och stänger kärlväggarna vilket i sin tur leder till minskad rodnad.

Känslan i behandlingen beskrivs oftast som avslappnande och som en mild uppvärmning av huden utan återhämtningstid.

 

Laser Genesis:

När huden åldras tappar vi spänst och volym. Huden förlorar med åren kollagen och elastin vilka ger huden sin fasthet och elasticitet.

Med Laser Genesis levereras värme genom energi på en våglängd av 1064nm. Vi arbetar här i hudens djupare lager för att stimulera hudens egen produktion av kollagen och elastin samt förbättring av porer.  Den termiska energin hjälper även till att sluta små kärl i huden vilken ger en jämnare hudton.

Denna typ av Genesis ger lyster samtidigt som den långsamt bygger upp hudens kollagen vilket ger en förbättring i uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Behandlingen är avslappnande då den värmer upp de djupare hudlagren och beskriv av kunderna som behaglig.

Detta är den ultimata behandlingen för dig med långsiktiga mål på en fastare och mer välmående hud och som inte vill ha en lång återhämtningsprocess.

 

 

Pico Genesis Spot Treatment 

Solfläckar i huden kan vara envisa att behandla. Då har vi vår senaste laser på kliniken, Cutera Enlighten III. Detta är en Picolaser som med picosekunder levererar energi ner i huden där lasern genom vibrationer ”slår sönder” pigmentet. Detta ger en s.k. frosting (vit ytlig fläck) på solfläcken som sedan mörknar för att efter några dagar försvinna då kroppen själv tar hand om restprodukterna. I denna behandling jobbar vi ytligt på enstaka solfläckar och kompletteras för bästa resultat med Pico Genesis Global Treatment där vi när de djupt liggande pigmenten.

 

Pico Genesis Global Treatment

Denna typ av behandling riktar sig till dig som har en allmän ojämn pigmentering i huden och önskar ett jämnare utseende. Vi arbetar här på en våglängd av 1064nm där laserenergin genom  picosekunder levereras ner i de djupare lagren av huden där de ”slår sönder” djupt liggande pigment. Direkt efter behandlingen får man en rodnad i huden som lägger sig efter någon dag.

 

Pico Genesis FX

Besvärande acneärr, ojämn struktur och förstorade porer är indikationerna för denna typ av behandling. Detta är en fraktionerad picolaser där laserenergin med hjälp av vibrationer skapar hålrum under huden. Detta är en kontrollerad skada under huden som kroppen reparerar, därmed bildas  tillväxtfaktorer samt vita blodkroppar. Denna reparation av huden skapar en normalisering av hudens tidigare ojämnheter och kan därmed reducera acneärr, linjer, rynkor, porer samt den allmänna hudstrukturen.

Efter behandlingen är huden röd, svullen och små mikroblödningar under huden bildas. Detta lägger sig efter 1-3 dagar

 

Då hudförbättring sker gradvis under en längre period så ses resultat av behandlingen även efter flera månader. Förändring i hudens utseende och struktur förändras inte över en natt utan vi rekommenderar, för ett optimalt resultat, en kur på fyra till sex behandlingar, då man kan se förbättringar i huden under kurens gång.

 

 

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
  • Huden som ska behandlas bör inte vara nysolad/solbränd eller insmord med brun-utan-sol-produkt.
  • Starkare hudvårdsprodukter bör undvikas i ca 5-7 dagar före behandling.
  • Du bör inte vara behandlad med antibiotika eller kortison den närmsta tiden före behandling.
Behandlingstid30-45 minuter
Antal behandlingar4-6
RiskerRodnad direkt efter behandlingen
UndvikDirekt solexponering 48 timmar efter behandling
KonsultationKostnadsfri
PrisVi använder oss av olika behandlingskombinationer som anpassas efter varje kunds behov och förutsättningar vilket gör att prisbilden kan variera beroende på vad vi rekommenderar för just dig. De allra bästa resultaten av våra Genesis-behandlingar ser vi efter flera behandlingar och ofta kombinationer av de olika. Därför erbjuder vi rabatterade kurpriser för dig som väljer att behandla dig efter vår behandlingsplan.

Du är varmt välkommen att boka en tid för konsultation om du vill veta mer om vår Genesisbehandling, annars skräddarsyr vi behandlingsplanen på plats.

 

För att få en prisuppfattning har vi sammanställt priser för enskilda behandlingar samt några av de vanligaste kombinationerna:

Green + Laser Genesis Ansikte: 2500 kr per behandling
Green + Laser Genesis Ansikte, hals & dekolletage: 3000 kr per behandling

Pico Genesis FX Ansikte: 3000 kr per behandling
Pico Genesis FX Ansikte, hals & dekolletage: 4000 kr per behandling

Pico Genesis Global + Spot treatment Ansikte: 3000 kr per behandling
Pico Genesis Global + Spot treatment Ansikte, hals & dekolletage: 3500 kr per behandling
Pico Genesis Spot treatment enstaka fläck: 1000 kr per behandling

Kur 4 st behandlingar: Från 9000 kr

BetalningKort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)

Huden känns varm och stram.

Använd solskyddsfaktor.

Vanliga frågor och svar

Gör behandlingarna ont?

Nej, huden värms upp kontrollerat men det gör inte ont.

Passar behandlingarna alla?

Ja, behandlingen passar de allra flesta.

En del mörkare hudtyper utgör alltid en extra risk för hyperpigmentering generellt när det kommer till laser men denna behandlingen anses vara ett av de säkrare alternativen.

Kan man göra behandling när man är gravid?

Nej.

Vi avråder även från behandling om du ammar.

Vad hjälper behandlingarna för?

Genesis laserbehandlingar har olika syfte beroende på hur vilken behandlingsplan som läggs upp för just dig och din hud. Generellt för alla olika Genesisbehandlingar är att de ger lyster och fast hud direkt efter behandlingen men jobbar framförallt långsiktigt med att stärka upp din hud för att förebygga åldrande.

Kan man sola efter behandling?

Det rekommenderar vi inte!

Även om behandlingen anses vara säker att utföra även sommartid så rekommenderar vi alltid försiktighet när det gäller solning.

Använd alltid rikligt med solskyddsfaktor efter alla laserbehandlingar.

Hur många behandlingar behövs?

En kur på fyra till sex Genesis-behandlingar rekommenderas för att uppnå ett optimalt resultat.

Förbättringar på huden sker gradvis och kommer att ses under perioden av behandlingarna. Resultaten kommer att fortsätta att förbättras månader efter den senaste behandlingen.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.