Föryngra din hud med IPL

IPL är en av de mest effektiva behandlingarna för att reducera små fina kärl i ansiktet, reducera rodnad och rosacea, solskadad hud som tex pigmentfläckar & pigmenteringar.

 

 

Så går IPL behandlingen till:

IPL är en av de mest effektiva behandlingarna för att reducera små fina kärl i ansiktet, reducera rodnad och rosacea, solskadad hud som tex pigmentfläckar & pigmenteringar.Innan en IPL-behandling kommer vi att rengöra det riktade området i huden och applicera en gel. Vi kommer att med hjälp av ett handmunstycke med en glasprisma leverera pulser av ljusenergi till huden vi har valt att behandla. Varje ljus puls känns som en liten snärt på huden. IPL behandlingen tar vanligtvis 30 minuter, beroende på storleken på det området.

Efter behandlingen kan huden vara röd och svullen i några timmar eller dagar. Vi kommer att ge instruktioner för att ta hand om huden efter behandlingen, vilket inkludera att undvika exponering för solen.

 

 

Finns det några biverkningar av IPL?

Några vanliga reaktioner (biverkningar) av IPL inkluderar rodnad, svullnad och lindrigt obehag. Dessa biverkningar är vanligtvis tillfälliga och bör försvinna inom några dagar. Mer sällsynta men allvarliga biverkningar kan inkludera ärrbildning, förändringar i hudfärg, och infektion. Det är viktigt att diskutera eventuella risker och biverkningar så du vet vad du kan förvänta dig av behandlingen.

 

IPL behandlar:

IPL kan användas för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive:

 

  • Solskador och åldersfläckar: IPL kan hjälpa till att förbättra utseendet på solskador och åldersfläckar genom att bryta ner överflödig pigmentering i huden.

 

  • Acne: IPL minskar uppkomsten av akne genom att minska inflammation och döda bakterier i huden.

 

  • Rosacea: IPL kan bidra till att förbättra utseendet på rosacea genom att minska inflammation och rodnad i huden.

 

  • Brustna blodkärl: IPL  förbättra utseendet på röd hud och synliga blodkärl genom att blodkärlen hettas upp under en mysket kort tid vilket gör att blodkärlen bli skadade, vilket kan minska deras synlighet och ofta försvinner helt.

 

  • Hudföryngrande : Med åldern så går vår cellförnyelse allt långsammare. IPL gör att dina hudceller snabbar upp processen och förnyar sig snabbare och ger dig en hud med mer lyster.

 

  • Fina linjer: IPL ökar din fukt nivå i huden som gör att dina fina linjer minskar.

 

Hur många IPL-behandlingar behöver jag?

Antalet IPL-behandlingar som behövs beror på individen och deras specifika hudproblem. Vissa människor kan se förbättring efter bara en behandling, medan andra kan behöva flera behandlingar för att uppnå sina önskade resultat. Vi kommer att diskutera en behandlingsplan med dig och hjälpa dig att avgöra hur många behandlingar du kan behöva.

 

Är IPL rätt för mig?

IPL kan vara ett bra alternativ för personer som vill förbättra utseendet på olika hudproblem som solfläckar och ytliga blodkärl på samma gång. Du får även förbättrad lyster och fukt till huden vilket gör IPL till en väldigt populär behandling.  Det är dock inte lämpligt för alla. Det är viktigt att diskutera de potentiella riskerna och fördelarna med IPL med en oss innan du bestämmer om det är rätt behandling för dig. Om man har hudtyp 4-6 bör du vara försiktig med IPL då det kan bränna huden, undvik att göra IPL om du äter medicin som avråder kontakt med sol tex antibiotika.

 

Vi har på Citylaser Sveriges största utbud av lasrar och även andra hudförbättrande behandlingar så passar inte IPL för dig så hjälper vi dig gärna att hitta den behandlingen som är rätt för dig. boka i så fall en kostnadsfri Boka en kostnadsfri konsultation via länken https://www.citylaser.se/boka-tid

 

 

Vad är IPL?

IPL är en förkortning av Intense Pulsed Light eller på svenska intensivt pulserande ljus. IPL är en teknik som skapar högintensivt ljus med en våglängd på mellan 515 nm – 640 nm under en mycket kort tid. IPL kan användas både av medicinska och kosmetiska skäl och passar bra som behandling av bland annat hudproblem och hudsjukdomar som rosaccea, generell rodnan, pigmentfläckar, solskador och torr hud.

 

 

Vanligt missförstånd när det gäller IPL

Efter många år inom laserbranschen har vi på citylaser i Göteborg märkt att IPL ofta misstas för att vara en laser istället för vad det faktiskt är, en teknik för pulserande ljus. Skillnaden mellan Laser och IPL är att ljusets spridning är bredare med IPL och mer fokuserat med Laser. Vi märker detta, inte minst genom att många av våra kunder söker på just IPL Laser Göteborg för att komma till vår hemsida. För dig som kund som är ute efter en behandling med IPL är inte detta viktigt, det är mer för att du ska veta om att Laser och IPL inte är samma sak. Om du är nyfiken om att läsa mer om några av våra andra laser behandlingar som vi har där vi attackerar samma typ av hudproblem kan du läsa vidare på någon av dessa sidor:

 

 

Vi finns alltid tillgängliga för era frågor på 031-154455 eller maila till [email protected]

 

Varmt välkomna till oss på citylaser

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid30 min
Tillbaka till vardagendirekt
Antal behandlingar1-4 behandlingar
Riskersvullnad och tillfälligt röd hud
Undviksol
Konsultationkostnadsfri
Prisfrån 1000:-
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista

Vanliga frågor och svar

Hur länger håller resultatet av IPL mot kärl?

De kärl som har dragit ihop sig och försvunnit vid behandlingen är borta för alltid men ofta har du en ärftlig benägenhet att bilda nya kärl och kan behöva göra en uppföljande behandling på just de nya.

 

OBS. Risken att få nya kärl ökar kraftigt om du vistas mycket i solen.

Hur länge håller resultatet vid hudföryngring?

En IPL-behandling kan egentligen göras en gång för att på så sätt få en uppfräschning av huden. För att få ut maximal effekt och resultat så rekommenderar vi att du gör behandlingen som en kur med  2-4 tillfällen med 3-4 veckors mellanrum. Du kommer då se en klar förbättring efter varje behandling och kan på så sätt själv avgöra när du är nöjd med ditt resultat av IPL-kuren

Gör IPL ont?

Det känns en del. När vi behandlar med IPL så varar varje ljusblixt någon tusendels sekund och känns ungefär som när en gummisnodd som smätter mot huden. Alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok.

Vem är inte Lämpad för IPL?

Vi behandlar inte gravida eller personer som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Är Ljuset från IPL farligt?

Det gula ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon använder ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

☝🏼Enda gången ljuset kan skulle vara farligt är om vi skulle rikta ljusstrålen rakt in i din pupill.

 

Hur läng tid tar det att bli behandlad?

Hur lång tid behandlingen tar beror på vilket område som behandlas och hur stort det är. Varje IPL-puls täcker ett område av 1×2 cm alternativt 1×3 cm, vilket gör behandlingen både snabb och effektiv. Om vi tar hela ansiktet som exempel så tar det cirka 20 -30 minuter att behandla.

Hur fungerar IPL?

IPL fungerar så att ljuset passerar det översta hudlagret, utan att påverka eller skada detta. Därefter absorberas IPL-ljuset av kärl och pigment och utvecklar en lokal värme. Det gör att kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Cellerna i huden blir efter behandling aktiverade och kommer igång och jobbar hårdare vilket leder till ökad spänst och fukt i huden.

Behandlingen upprepas normalt 2-4 gånger för att uppnå önskat resultat. Efter varje behandling i kuren känns huden mjukare och får en jämnare ton.

 

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

ja, det har det faktiskt. För brun/mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling.

Hur länge håller resultatet vid pigmenteringar?

Pigmenterade områden tas successivt bort och väl borta så är de borta för alltid. Den största boven för producerande av pigmenterade områden är solen, det innebär att du kan få tillbaka pigment på nytt på samma ställe om du utsätter dig för mycket sol.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.