Svettbehandling

 

Man pratar inte gärna om det, men det är många män och kvinnor som har besvär av svettningar i form av handsvett och armsvett. På Citylaser i Göteborg behandlar vi svettproblem med hjälp av injektionsbehandling.

 

Hyperhidros, eller överdriven svettning, är ett tillstånd som drabbar miljontals människor runt om i världen. Det kan omfattas bland annat ansiktet, händer och handflator och/eller armhålor. Oftast betraktas det som en social skam eftersom personen sannolikt kommer att dra sig undan på grund av detta tillstånd. Många människor upplever hyperhidros som ett stort socialt problem eftersom uttalad svettning ofta ger våta fläckar på kläderna, en del kläder förstörs och ofta känns en dålig lukt.

 

Fuktiga händer (handsvett) kan ofta medföra att man försöker undgå att ta i hand med andra. De som svettas jättemycket från armhålor lider av att sätta fläckar under armarna och känner sig ofräsch.

Läs mer om orsaker till handsvett.

Orsaker till hyperhidros

Att svettas är ett sätt för kroppen att reglera kroppstemperaturen på. Även om höga temperaturer eller stress ökar svettproduktionen, är de inte den grundläggande orsaken till hyperhidros.

Istället kan hyperhidros vara en nedärvd egenskap som förhindrar kroppen från korrekt temperaturreglering. Orsaken till den primära hyperhidros är okänd.

 

Bra att veta vid behandling av handsvett / armsvett

– 2003 blev de muskelavslappnande medlet  godkänt för behandling av handsvett och armsvett.

– Effekten varar oftast 3-9 månader.

– Behandlingen utförs alltid under lokalbedövning. Effekt uppnås vanligtvis efter 4-10 dagar.

 

En behandling av handsvett och/eller armsvett kräver ett besök hos vår läkare för en bedömning, besvären ska ligga på onormala nivåer för att bli godkänd som medicinsk behandling. Ämnet skrivs då ut på recept som hämtas ut på apoteket. Den kostnaden blir 2200:- vid första besöket där efter täcker högkostnads skyddet upp resterande av kostnaden. Högkostnadsskyddet gäller i ett år. Din läkarbehandling här hos oss betalar du vid varje besök.

Läs mer och boka behandling

Behandlingstid1 tim
AnestesiIs vid handsvettsbehandling, Bedövningskräm vid armsvett
Tillbaka till vardagenDirekt
Sport/träningInte samma dag
RiskerHand muskulaturen kan bli lite försvagad vi handsvettsbeh.
UndvikMassera på samma dag
Pris2500-3500:-
Boka tid   Se prislista
Som patient är du alltid välkommen in till oss på Citylaser i Göteborg för en kostnadsfri konsultation.