Svettbehandling

 

Man pratar inte gärna om det, men det är många personer som har besvär av svettningar i form av handsvett och armsvett. På Citylaser i Göteborg behandlar vi svettproblem med hjälp av injektionsbehandling.

 

Hyperhidros, eller överdriven svettning, är ett tillstånd som drabbar miljontals människor runt om i världen. Det kan omfattas bland annat ansiktet, händer och handflator och/eller armhålor. Oftast betraktas det som en social skam eftersom personen sannolikt kommer att dra sig undan på grund av detta tillstånd. Många människor upplever hyperhidros som ett stort socialt problem eftersom uttalad svettning ofta ger våta fläckar på kläderna, en del kläder förstörs och ofta känns en dålig lukt.

 

Fuktiga händer (handsvett) kan ofta medföra att man försöker undgå att ta i hand med andra. De som svettas jättemycket från armhålor lider av att sätta fläckar under armarna och känner sig ofräsch.

Läs mer om orsaker till handsvett.

Orsaker till hyperhidros

Att svettas är ett sätt för kroppen att reglera kroppstemperaturen på. Även om höga temperaturer eller stress ökar svettproduktionen, är de inte den grundläggande orsaken till hyperhidros.

Istället kan hyperhidros vara en nedärvd egenskap som förhindrar kroppen från korrekt temperaturreglering. Orsaken till den primära hyperhidros är okänd.

 

Nio av tio kan bli hjälpta av Botox (botulinum toxin)

Vid besvärlig svettning eller hyperhidros finns det idag en relativt enkel behandling. Senaste årens forskning har visat att man effektivt kan lindra eller bota lokal besvärlig svettning med injektioner av botox. Behandlingen har visat sig fungera bra och ungefär nio av tio blir hjälpta. Oftast finns effekten kvar i mer än ett halvår och om behandlingen upprepas kan den hålla i sig ännu längre. Den vanligaste behandklingsområdet är armsvett men vi kan också behandla hand- och fotsvett. Vid fotsvettsbehandling är dock effekten något sämre.

 

Bra att veta vid behandling av handsvett / armsvett /fotsvett

– 2003 blev de muskelavslappnande medlet godkänt för behandling av handsvett och armsvett.

– Effekten varar oftast 3-9 månader.

– Behandlingen utförs alltid under lokalbedövning. Effekt uppnås vanligtvis efter 4-10 dagar.

 

En behandling av handsvett och/eller armsvett kräver att du först fått en utredning av din vårdcentral/hudläkare för en hyperhidros, besvären ska ligga på onormala nivåer för att bli godkänd som medicinsk behandling. Ämnet skrivs då ut på recept som hämtas ut på apoteket. Den kostnaden blir 2 300:- vid första besöket där efter täcker högkostnadsskyddet upp resterande av kostnaden. Högkostnadsskyddet gäller i ett år. Din läkarbehandling här hos oss betalar du vid varje besök.

 

BRA ATT VETA INFÖR DIN BEHANDLING AV HYPERHIDROS

  • För att vi ska kunna ta emot dig och utföra en behandling måste du skicka en kopia på din journal att du fått diagnosen hyperhidros.
  • Bokning för medicinsk behandling sker via telefon och ingen konsultation krävs.
  • När du bokat din tid och vi fått dina journaler går sjuksköterska igenom dom och vidare tar vår läkare del av din journal för att att skriva ut ett recept till dig
  • Kostnad för läkemedel tillkommer på apoteket när du hämtar ut ditt recept (btx) och begränsas till 2 500:-/år av högkostnadsskyddet.

Ditt recept skickas ut helgen innan din behandling (med andra ord ca 1-5 dagar innan ditt besök)

Direkt inför din behandling ska du hämta ut ditt recept på Apoteket i Nordstan (Btx är en frysvara och får ej fraktas långt).

 

Denna behandlingen bokas endast via telefon. Du når oss på 031-154455

 

Har du ingen utredning/diagnos för hyperhidros men vill behandlas mot svettningar finns det en kosmetisk svettbehandling. Den behandling är då ca dubbelt så dyrt då man inte får läkemedlet via recept utan går under en kosmetisk btxbehandling. OBS. Lag om obligatorisk konsultation infaller då. Tidigast 48h efter konsultation får injektion utföras. Konsultation kostar 500kr. Ring oss så förklarar vi mer hur en kosmetisk svettbehandling går till.

 

 

Krav på konsultation

Enligt de senaste riktlinjerna och lagkraven behöver vi informera dig om att alla kosmetiska injektionsbehandlingar kräver en obligatorisk konsultation minst 48 timmar innan själva behandlingen. Det gäller både nya kunder och för befintliga injektionskunder om det gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling. Konsultation är alltid kostnadsfri

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid1 tim
AnestesiIs vid handsvettsbehandling, Bedövningskräm vid armsvett
Tillbaka till vardagenDirekt
Sport/träningInte samma dag
RiskerHand muskulaturen kan bli lite försvagad vi handsvettsbehandling
UndvikMassera på samma dag
Konsultationär alltid kostnadsfri
Pris2500-3500:-
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista
Till denna tjänst erbjuder vi kostnadsfri konsultation

Vanliga frågor och svar

Kan vem som helst göra svettbehandling?

Hos citylaser i Göteborg får du genomgå en svettbehandling såvida du inte är gravid eller ammande och inte heller ha en neurologisk sjukdom med nedsatt muskelkraft som t ex myastenia gravis.

Svettas man mer på andra ställen när man får Botox?

Nej, du svettas du inte mer på andra delar som en kompensation av kroppen efter behandling med botox. Svettkörteln är inte ett reningsverk såsom levern och njuren. Svettens funktion är istället, dels att vara ett kylsystem, dels att ge god greppfunktion i händer och fötter. Vid behandling med Botox påverkas varken kroppens kylsystem eller kroppens reningsfunktioner.

Hur behandlar ni armsvett/handsvett/fotsvett?

Vi behandlar överdriven svettning med injektion av Botox som injiceras i huden lokalt i området där svettningen förekommer och blockerar nervimpulsen till svettkörteln.

Vid hand- och fotsvettsbehandling krävs ordentlig bedövning. Vi tycker att bedövning med is är mest effektivt. Effekten varierar hos olika personer och biverkningarna är få. I enstaka fall kan musklerna i området försvagas, framför allt musklerna i tumgreppet. Eventuella besvär är övergående då behandling med botulinum toxin inte är permanent.

Hur lång tid tar en en svettbehandling?

För behandling av armsvett tar det ca 10 min. För behandling av handsvett, fotsvett och ansiktssvett tar det ca 15-20 min.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.