Lider du av stora blygdläppar?

Det är inte bara av rent estetiska skäl som många kvinnor vänder sig till oss för att operera sina blygdläppar, många har stora problem med skavsår, inte minst vid sportande och sex där blygdläpparna kommer i kläm.

 

En del kvinnor föds med mycket grunda yttre blygdläppar, då kan de inre blygdläpparna hänga ut, vilket kan skapa problem. Vissa upplever också asymmetri eller annat estetiskt problem. Det finns flera olika faktorer som spelar in. En del har stora blygdläppar genetiskt medan andra upplever problem först efter att de fött barn. Oavsett vilka grunderna är till problemen så går det att operera dina stora blygdläppar så det blir symmetri i underlivet och problemen undviks.

 

(De yttre blygdläpparna går även att fylla ut med filler eller eget kroppsfett för att få ett fint resultat. Även fettsugning av venusberget kan vara ett alternativ för att skapa symmetri).

 

Boka tid eller konsultation

 

 

Förminska stora blygdläppar med en blygdläppsförminskning

Något vi märker hos oss är att lycka kommer från våra kunder när de inte längre är begränsade i vardagslivet  och därmed upplever att de fått sitt liv tillbaka. På Citylaser kan vi operera både dina inre och yttre blygdläppar. Blygdläppsplastik är den vanligaste intimkirurgiska operationen som utförs hos oss.

 

Att operera blygdläppar- tekniken

I en blygdläppsförminskning så minskas de inre blygdläpparna så att de kommer i nivå eller innanför de yttre. Det finns olika tekniker för hur det utförs och vad som passar för dig bestäms av din kirurg vid en konsultation. Det går att göra en så kallad V-formad reduktion av blygdläppen (V-plastik) där en triangelformad bit tas bort från mittersta delen av blygdläppen. Främre och bakre delen sys sedan ihop, på detta sätt bevaras den synliga konturen av blygdläppen. De yttre blygdläpparna reduceras så ärret blir så litet som möjligt och göms på insidan.  Men det går också att göra ett rakt snitt (direktexcision) vilket kan minimera risken för eventuella läkningsdefekter. Även vävnad på varje sida av klitoris kan reduceras vilket leder till ett så kallat klitorislyft (själva klitoris skadas inte och omfattas inte av plastiken).

 

 

Blygdläppsförminskning – Före, under, efter operationen.

  • 1 timme före ingreppet intas smärtstillande medicin, så kallad pre-medicinering
  • Ingreppet utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medicinering (du slipper bli sövd och kan åka hem 1-2 timmar efter ingreppet).
  • Efter ingreppet rekommenderas vanlig hygien med tvål och vatten
  • Du ligger kvar och vilar på kliniken i ca 1-2 timmar innan du får gå hem

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
OperationstidCa 30-40 minuter
HemmavårdVanlig dusch
På klinikenCa 3 timmar
AnestesiLokalbedövning
Tillbaka till vardagenCa 4 dagar
Sport/träningEfter 6 veckor
SamlagEfter 6 veckor
BadEfter 6 veckor
RiskerÄrr/läkningsdefekt, blödning, asymmetri.
Konsultation500:-
Pris29 000:- (+6000:- vid klitorislyft)
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista

Vanliga frågor och svar

Kan jag förminska den ena av mina blygdläppar?

Absolut. Om du om känner att du bara har problem med den ena av dina blygdläppar så kan vi operera bara den ena.

 

Priset för en blygdläpp är 24 000:- (normalt 27 000:- för 2 st.).

Är jag sövd under operationen?

Nej, du kommer inte vara sövd. Vi utför våra blygdläppsoperationer under lokalbedövning. Men du kan var lugn, du kommer inte att känna något.

När kan jag jobba igen efter en blygdläppsförminskning?

Det vanligaste och som vi rekommenderar är att man väntar 3-4 dagar men det beror såklart lite på vad du har för yrke.

Vad händer med stygnen efter operationen?

Stygnen löser upp sig själva och trillar normalt av efter cirka 3-6 veckor.

Är det vanligt med blygdläppsförminskning?

Ja, numera är det väldigt vanligt att operera stora blygdläppar, just för att det ofta blir en sån livsförändrande känsla, både vid sport, tajta kläder, sex och i livet som helhet. Detta är den vanligaste operationen som utförs hos oss inom de intimkirurgiska operationerna.

Har ni mycket erfarenhet av att operera stora blygdläppar?

Ja, operationerna inom området för intimkirurgi utförs av vår mycket erfarna plastikkirurg Gennaro Selvaggi. Gennaro är legitimerad läkare och blev färdig specialist inom plastikkirurgi år 2003.

Gennaro kom i kontakt med könskorrigerande kirurgi i Belgien redan under sin specialisering. Han är sedan år 2011 ansvarig för all könskorrigerande kirurgi som genomförs på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg. Gennaro Selvaggi blev 2017 dosent. Detta uppdrag har, utöver specialistutbildning och övrig tjänstgöring, gett honom en extra stor erfarenhet av kirurgiska ingrepp som bröstförstoring, bröstförminskning och intimkirurgi för både män och kvinnor.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.