Ta bort din tatuering permanent med PicoLaser

Har du en oönskad tatuering (eller flera) så kan du göra taueringsbortttagning med hjälp av laser. Du behöver alltså inte gå omkring med en missprydande eller misslyckad tatuering längre vars budskap kanske inte längre känns aktuellt.

Så fungerar det med tatueringsborttagning

Hur man tar bort en tatuering (lasra) och i korta drag hur tatueringsborttagning funkar

 

Tatueringsborttagning med hjälp av PicoLaser i Göteborg

Vi på Citylaser i Göteborg använder oss av en Pico laser som heter Cutera Enlighten III. Detta är en av de mest effektiva metoderna  som idag finns att tillgå för att ta bort en oönskad tatuering.

Med nya Cutera Enlighten III kan vi snabbare och mer effektivt ta bort svarta, färgglada och kosmetiska tatueringar samt förbättra borttagandet av tatueringar där man redan har påbörjat behandling med andra lasrar.

Cutera Enlighten III använder sig av tre våglängder: 532, 670 och 1064 nm vilket gör  det lättare än tidigare att behandla färgglada tatueringar som går i till exempel ljusblått och grönt.

 

Med denna laserteknologi slår laserns pulser sönder pigment utan att skada huden. Pigmentet absorberas av kroppens immunsystem under ca 12 veckor och transporteras bort från tatueringen vilket gör att den bleks gradvis.

Fördelen med Picolasrar är att de slår sönder tatueringsfärgen ännu bättre än tidigare laserteknologi. Det krävs oftast färre behandlingar och slutresultatet blir bättre. Tatueringar som man tidigare inte har lyckats få helt bort med traditionella lasrar kan nu ytterligare blekas med Picolasrar.

Picolasrar orsakar dessutom mindre smärta eftersom den snabba ljuspulsen som Picolasern avger skapar mindre värmeutveckling i huden. Tyvärr en smärtsam behandling i vilket fall men behandlingstiden är kort.

 

Vi kan, tack vare vårt val av denna korta ljuspuls, använda en hög ljusenergi – något som ger ett effektivare resultat och minimal risk förr ärr.

 

Ska du göra tatueringsborttagning i Göterborg är du varmt välkommen till oss. Även ni som bor en bit bort ligger citylaser nära centralstationen så det tar bara någon minut att gå till oss.

 

Före & efter behandling:

Före behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling samma dag får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 månader i området!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att lasra bort min tatuering?

Denna fråga får vi ofta och det är väldigt svårt att svara på utan att se din tatuering. Därför har vi alltid en konsultation före eller i samband med en borttagning av din tatuering där du får reda på förutsättningar, kostnad/pris och vad du ska tänka på efter din behandling.

 

Du kan vid tillfället för din konsultation även påbörja din behandling förutsatt att den inte är väldigt stor.

Hur många behandlingar krävs?

Denna fråga är faktiskt omöjlig att svara på. Men för att ge lite siffror så krävs det normalt mellan 6-9 behandlingar. I Vissa extrema fall kan det dock krävas ända upp till 15-20 behandlingar för att få bort en tatuering permanent.

Hur ofta ska jag komma på behandling av min tatuering?

Behandlingarna görs med 12 veckors mellanrum. Detta för att uppnå bästa resultat och för att kroppen måste få tid på sig att bearbeta bort pigmentet som brutits ned under laserbehandlingen och transportera det ur kroppen. Efter behandlingen kan det behandlade området bli rodnat och svullet vilket också kräver läkningstid.

Vad är det som avgör förutsättningarna när jag ska ta bort min tatuering?

Färgen på Tatueringen – Svart, blå-svart och mörka färger är de färger som svarar bäst på behandlingen medan ljusa färger kan kräva några fler laserbehandlingar. Rosa, grönt, speciellt neongröna färger och turkosgröna nyanser, tillhör de som kräver flest behandlingar innan tatueringen försvinner.

Tatueringens ålder – Ju äldre tatuering du har, desto enklare är den att ta bort då den sannolikt har blekts med åren.

Djup – Normalt (hos en ”bra” tatuerare) så placeras nålen med ett korrekt avstånd från huden vilket gör att färgpigmentet hamnar relativt ytligt. Har du otur med val av din tatuerare så får du en tatuering som placeras djupare, den blir i så fall svårare att ta bort en än mer ytlig variant.

Genetiska anlag – alla har vi olika anlag och förutsättningar när det kommer till kroppens förmåga. I detta fall handlar det om hur bra förmåga din kropp har att städa bort färgpigmentet som vi spränger bort. När vi tar bort tatueringar permanent så rekommenderar vi 8 veckor mellan behandlingarna. detta för att att huden ska hinna återställa sig samt att kroppen ska få tid på sig att transportera bort bläcket.

Konturer – Konturer på en tatuering sitter oftast lite djupare än större färglagda ytor och kräver på så sätt något mer i behandling.

Antal lager – Har du en gammal tatuering som du täckt över med en ny så är det mer färg som ska bort och kräver därför också längre behandling.

Hur fungerar det med Tatueringsborttagning?

* Lasermaskinens (Cutera Enlighten III, Picolaser) stråle riktas mot din tatuering och skjuter iväg extremt korta och snabba laserimpulser som träffar pigmentet.

* De korta laserimpulserna skapar då en tryckvåg som spränger bort färgpigmenten (bläcket) i tatueringen till mindre delar.

* Efter det så forslar kroppens eget immunförsvar bort pigmentet på cirka 8 veckor och efter det kan man upprepa behandlingen på nytt.

Du kan även se en animerad video av processen nedan:

Hur man tar bort en tatuering (lasra) och i korta drag hur tatueringsborttagning funkar

Tar ni bort kosmetiska tatueringar med laser?

Ja det gör vi. Men när det gäller kosmetiska tatueringar (t.ex. ögonbryn med microblading) så måste vi provskjuta med vår laser för att säkerställa att det går att uppnå önskat resultat. Du bör därför boka en konsultation hos oss först. 2 veckor efter kostnadsfria testskottet utför vi full behandling

Kan ni ta bort alla tatueringar, oavsett färg?

Nej, alla går inte att ta bort (bleka). Tatueringar med svart färg är lättast att ta bort. Grönt, gult och indigoblått är svårare och kan kräva fler behandlingar. Metallicfärger går inte att ta bort.

Cutera Enlighten III använder sig av tre våglängder: 532, 670 och 1064 nm vilket gör  det lättare än tidigare att behandla färgglada tatueringar som går i till exempel ljusblått och grönt.

Vad bör jag tänka på inför behandlingen?

– Du ska vara fyllda 18 år

– Om behandlingsområdet är hårbeklätt så är det bra om du rakar dig cirka ett dygn innan behandlingen.

-Du ska inte smörja in området med fet kräm eller olja närmare än 24 timmar före behandling.

Hur ska jag sköta området mellan behandlingarna?

Egentligen gäller samma tillvägagångssätt som vid tatueringstillfället.

– Behandlingsområdet skall hållas torrt, rent och svalt

– Du ska undvika direkt exponering i stark sol eller solarium under ca 4 veckor efter behandling. Använd hög SPF, solskyddsfaktor och vistas i skugga om möjligt.

– Undvik massage, bastu och poolbad de närmsta 4-5 dagarna.

-Vid behandling av stora tatueringar avråder vi från hård träning under 24h efter behandling.

Vem ska inte påbörja en tatueringsborttagning?

Du ska inte påbörja din behandling OM:

– Du är solbränd (rejält brun).

– Du nyligen har haft brun-utan-sol på det behandlade orådet.

– Du är gravid.

-Du går på eller nyligen har gått på medicinering av antibiotika eller kortison.

– Du går på medicinering av acne eller under behandling av/med cellgifter.

– Du har blödarsjuka eller keloidärrbildning.

Kan jag få ärr i samband med tatueringsborttagning?

JA. Eftersom man i behandlingen spränger ut färgen och medvetet skadar huden på djupet kan vi aldrig garantera att ärr inte uppstår. Riskerna är dock väldigt små eftersom vår lasermaskin har en väldigt fin teknik. Störst risk för ärr är om du fått en förhöjd ärr-vävnad i samband med din tatuering, i så fall är denna kvar även under färgen och alltså väldigt sällsynt på grund av själva behandlingen i sig.

Kan ni garantera att den försvinner helt?

Nej. Som med alla ingrepp på kroppen så kan vi inte garantera att din tatuering försvinner till 100%. Det är ovanligt att de inte gör det men du bör vara medveten om att det finns en risk att det blir en efterlämning antingen en svag skugga, rester av pigmentet eller i värsta fall ärr.