Kondylom

Kondylom är så kallade genitala vårtor och drabbar både kvinnor och män. Det är en smittsam könssjukdom som smittar i princip endast vid samlag. Kondylom smittar inte (som en del påstår) via dricksglas, simbassänger, toaletter eller bastu. De genitala vårtorna kan sitta både på penisskaftet och längs ollonet på män. På kvinnor kan det sitta på de yttre och inre blygdläpparna men även inne i slidan. Det kan vara från en vårta i vissa fall upp till hundratals och variationerna är stora.

 

Kondylom är en smittsam sjukdom som man bör skydda sig mot vid samlag. Har man blivit smittad av kondylom kommer det alltid finnas latent i kroppen men smittar bara när vårtorna syns. De flesta vet om att de har blivit smittade och har ofta provat flera behandlingar innan de vänder sig till oss. Diagnosen bör säkerställas på lämplig mottagning före behandling med laser.

 

När blev jag smittad?

Har man sex med fler än en partner är det normalt väldigt svårt att avgöra när smittan kommit till. Kondylom uppträder tidigast ett par veckor efter smittotillfället, men det kan också ta månader, till och med år innan vårtorna visar sig. Det kan givetvis få allvarliga konsekvenser för ett stadigt förhållande om man inte kan påvisa var smittan kommer ifrån. Det kan ju faktiskt vara så att den kommer från en tidigare partner, man kan ha smittats innan förhållandet påbörjades och man kan inte heller avgöra vem av er två som hade viruset först.

 

Behandling av kondylom med laser

INFÖR  bör du inte äta blodförtunnande läkemedel då huden lämnas med en öppen skorpa.

På Citylaser i Göteborg tar vi smärtfritt bort vårtor med hjälp av laser. Vi använder oss av lokalbedövning. Därefter rar vi bort vårtorna med hjälp av vår laser som genom små impulser bränner av dessa. Efter behandlingen finns det alltid en risk att nya vårtor kan uppstå, det är inget som går att garantera då kroppen kan bära på vårtviruset även framåt. Om så är fallet kan man enkelt upprepa behandlingen tills alla vårtor är borta.

 

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
Behandlingstid30 min
AnestesiLokalbedövning
Tillbaka till vardagenDirekt
Samlag1 vecka
Bad1 vecka
Konsultationkostnadsfri
Pris3000:-
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista