Öronplastik

Utstående öron

Utstående öron är ett medfött tillstånd. För de flesta är detta besvärande och barn upplever detta som störande. Detta kan påverka självförtroende negativt. Det yttre örat inte är helt färdigutvecklat förrän vid ca 6 års ålder. Man rekommenderar i de flesta fall att man avvaktar med en öronoperation tills det att man fyllt 6 år.

 

Öronplastik – operationen

Citylaser i Göteborg har en erfaren plastikkirurg som kan öronplastik. Genom att applicera EMLA (en lokalbedövande salva) på örat  innan operation kan hela ingreppet ske i lokalbedövning. Operationen tar ca. 1 1/2 – 2 timmar. Ett snitt läggs bakom örat, så att det inte blir några synbara ärr på framsidan. Brosket skulpteras och böjs tillbaka bak mot huvudet. Oftast är det nödvändigt att sätta några suturer för att hjälpa brosket på plats. Innan man reser ifrån kliniken får man ett bandage som sitter runt huvudet.

 

Efter öronplastikoperationen

Under läkningsfasen är det förband som läggs runt huvudet mycket viktigt för att hålla örat på plats. Vanligtvis tar vi bort förbandet på kliniken efter 1 vecka och då kan örat fortfarande vara lätt missfärgat, men detta brukar försvinna efter 10-14 dagar. Undvik att träna de första tre veckorna efter operationen. När det gäller sporter där man riskerar drag i och slag mot örat bör man vänta i 6-8 veckor efter operationen. Nattetid och initialt även dagtid kan örat skyddas från att böjas framåt med ett speciellt pannband i 6 veckor.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
OperationstidCa 2 timmar
På klinikenCa 2 timmar
AnestesiLokalbedövning eventuellt med sedation
Tillbaka till vardagenCa 5 dagar
Sport/träning6-8 veckor
RiskerÄrr, infektion, deformitet, känselförändringar
Konsultation500:-
Pris22 000 kr
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.