Få tillbaka formen med ett Bröstlyft

 

Har du upplevt att din kropp förändras i takt med din ålder eller andra förändringar i ditt liv? En förändring hos alla kvinnor blir med tiden mer hängande bröst, vilket givetvis är helt naturligt. Du är dock definitivt inte ensam om att önska åtgärda detta, och heller inte själv om att söka dig till oss för att få hjälp.

 

Bröstens utseende och form ändras under livets gång på grund av olika anledningar. Det kan vara förändrad elasticitet i huden, viktnedgång, graviditet eller amning som gör att brösten känns hängiga. För att behålla sin ungdomligare kvinnliga känsla är det därför många som kommer till oss på Citylaser i Göteborg för att utföra ett bröstlyft.

 

Bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som minskar häng och formar om bröstet så att det känns fastare och ungdomligare. Vid ett bröstlyft flyttas vårtgården med bröstvårtan upp och vid behov minskas även vårtgårdens storlek. Samtidigt tas överskottshud bort och bröstvävnad kan formas om så att bröstet känns fastare.

 

 

 

Bröstlyft med eller utan implantat

 

Bröstlyft med implantat

Beroende på om du som patient är nöjd med existerande volym i bröstet eller kan tänka dig att öka volymen av bröstet så kan bröstimplantat vara ett ytterligare alternativ. Ett bröstlyft med implantat ger också ett fastare bröst vilket passar en del bättre.

Bröstlyft utan implantat

Att göra ett bröstlyft utan implantat passar dig som är nöjd med din storlek men vill att ditt bröst ska sitta på plats. Huden reduceras för att forma om ditt bröst och stramas upp. Vid de flesta bröstlyft flyttas bröstvårtan och placeras högre upp. Det kommer ändra din form på brösten och du får ett bröst som du känner dig mer bekväm med.

Bröstlyft med reduktion (Bröstförminskning)

Passar dig som upplever att dina bröst är stora och ger värk i nacke, rygg och axlar eller är i vägen vid fysisk aktivitet. Hud och vävnad reduceras för att forma om, strama upp och minska volymen på ditt bröst. Vid bröstförminskning flyttas även bröstvårtan och placeras högre upp för att ge ett naturligt resultat.

 

Bröstlyft – om operationen

 

Det finns flera olika metoder vid bröstlyft. Vilken metod som används är individuell och beror på din anatomi och vilka förändringar som är möjliga. Vår erfarna plastikkirurg hos på Citylaser i Göteborg kan berätta om dina förutsättningar vid vår konsultation som görs vid ditt första besök.

Bröstlyftet sker i narkos vilket innebär att du är sövd under operationen. Ingreppet kräver ingen övernattning på kliniken.

Operationen tar ca 1-2 timmar beroende på vald teknik och hur din byst ser ut. Såret sluts med stygn som sedan försvinner av sig själva.

 

 

Hos oss på Citylaser & Plastik

 

Hos oss på Citylaser får du säker och trygg vård. Vår kirurg, anestesiläkare och anestesisjuksköterska finns med dig från incheckning på operationsdagen tills dess att du åker hem.

När du lämnar kliniken får du med dig råd hem om hur du skall sköta dig för att du så snart som möjligt skall återhämta dig. Du får alltid ett direktnummer till den plastikkirurg som opererat dig som du kan ringa när du vill.

 

Bröstlyft  efter operationen

 

Att tänka på efter din operation

Efter att operationen är genomförd sätts en sport-BH, och ibland även ett stödband, runt bysten för att stabilisera. Under den första månaden ska en tajt sport-bh användas hela dygnet för att stabilisera brösten. När det gått en månad behöver du bara ha på dig den under dagen i ytterligare 1 månad. Använd kirurgtejp på ärren dygnet runt de första sex månaderna annars riskerar ärren att  gradvis bli bredare. Detta kan inte ersättas utav någon kräm eller hudprodukt i detta avseende. Du som blir röd och torr av kirurgtejp kan byta till silikontejp om du inte har några sår i ärren. Om du har små sår eller skav skall du avstå tejpen några dagar så att huden får återhämta sig.

För bästa resultat bör inte ärren utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året.

 

Dränering

I vissa fall sätts en dräneringsslang in i vardera bröst för att de ska kunna tömmas från blod- och vätskeansamlingar.

 

Smärta

Den första tiden efter operationen är det normalt att du känner tryck över bröstkorgen. Brösten känns svullna, spända och ömma. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna. Den maximala svullnaden brukar komma kring 3-4:e dygnet efter operationen. Hur läkningsprocessen fortsätter efter detta är individuellt. Lyssna på din kropps signaler och anpassa dig efter dem.

 

Stygn

Vid operationen används självabsorberande stygn, dessa behöver inte avlägsnas.

 

 

Röra på dig

Det är viktigt att du rör på dig efter operationen och inte bara blir liggande. Lugna promenader redan första dagen efter operationen är bra för att få kroppen att vänja sig vid förändringen.
Du får inte dammsuga, kratta, sopa eller liknande under den första månaden. Anledningen är att vävnaden kring implantatet är skör och att implantatfickan lätt kan töjas ut vilket leder till att implantatet kan röra på sig, något som inte går över. Friktion mellan implantat och kroppens vävnad leder också till ökad risk för kapselkontraktur.

 

Undvik hög puls

Ansträngande aktiviteter som kan höja din puls och ditt blodtryck bör undvikas under minst ett par veckor.

Du skall undvika att lyfta tunga saker (inte tyngre än ett mjölkpaket) under den första månaden efter operationen.
De flesta patienter återgår till sitt arbete (om det inte är allt för fysiskt ansträngande) och vanliga sociala aktiviteter efter ungefär 2–3 veckor.

 

Dusch och rengöring

Du kan duscha de opererade områdena 3 dager efter ingreppet. Rikta inte duschens strålar direkt mot området och gnugga inte med tvål i såren. Låt istället rikligt med vatten rinna över sårområdet. Efteråt baddar du försiktigt torrt med en ren handduk och låter tejpen lufttorka en timma innan du täcker operationsområdet med kläder. Under den tiden behöver du alltså inte ha behå på dig. Grunden för all sårläkning är att området kring såret hålls rent och torrt. Att bada efter en månad är ok, även i bubbelpool. Det är dock viktigt att du låter den kirurgiska tejpen som sitter närmast såret sitta kvar.

Sömn

Du bör sova på rygg under 6 veckors tid.

 

Efterkontroll

Hos oss på Citylaser gör vi en efterkontroll ca 7–10 dagar samt ett återbesök & slutkoll efter 6 – 8 månader.

 

Träning

Du kan träna underkropp efter 4 veckor. Annan träning som inte skumpar först efter 3 månader.
Löpträning efter 3 månader. Träning som involverar bröstmusklerna efter tidigast 6 månader.
Att träna regelbundet påskyndar återhämtning men var noga med att följ restriktionerna ovan.

 

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Förberedelser inför operation

I samband med att du bokar in en tid för konsultation får du en hälsodeklaration på din mail. Var god fyll i denna så fort som möjligt. Har du mot förmodan inte fått din elektroniska hälsodeklaration kan du kontakta oss per mail eller telefon så skickar vi en ny till dig. Din hälsodeklaration måste vara ifylld när du bokar operationstid!

Tänk särskilt på att meddela oss om du har några symptom på sjukdomar i luftvägarna, exempelvis feber, hosta eller andningsbesvär. Dessa sjukdomar kan öka risken för komplikationer i samband med operationen. Det är även viktigt att du meddelar oss om du tar någon form av medicin.

  • Kontrollera högt blodtryck

Om du har högt blodtryck bör detta kontrolleras några gånger under månaden innan operationsdagen. Kontakta oss om ditt blodtryck är för högt.

  • Gör uppehåll med rökning

Du bör inte röka under fyra veckor före och fyra veckor efter ingreppet. Operationsresultatet kan annars äventyras och det kan uppstå sårbildning, fördröjd läkning, fula ärr och andra komplikationer.

  • Undvik vissa kosttillskott och läkemedel

Naturläkemedel och kosttillskott såsom Omega 3 fettsyror, vitamin E, fiskolja bör undvikas 2 veckor före planerad operation p.g.a. av risk för oönskade effekter. Värktabletter innehållande acetylsalicylsyra (exempelvis Albyl, Bamyl, Magnecyl, Treo) ska undvikas 1 vecka före operationen då dessa ökar risken för blödning. NSAID-preparat (exempelvis Ipren, Naproxen, Diklofenak, Voltaren) ska av samma skäl undvikas 3 dagar för operationen.

  • Fasta

Det är mycket viktigt att följa fasteinstruktionerna på grund av risk för kräkning i och detta kan orsaka mycket allvarliga komplikationer i luftvägar och lungor. Livsmedel lämnar magsäcken olika snabbt. Vätska stannar en kortare tid i magsäcken än fast föda och därmed kräver mindre volymer vatten en kortare fastetid.

Ät ingen mat eller dryck från och med midnatt till din operationsdag. Om du är mycket torr i munnen på din operationsdag kan du fukta munnen med lite vatten (max 1/2 glas) eller en isbit. Till fasta räknas även att avhålla sig från rökning, snus, tuggummi, halstabletter etc.

  • Övrigt

Smink, nagellack och smycken
Du får inte använda smink, nagellack eller smycken på operationsdagen. Ta bort eventuella piercingar och smycken hemma innan du åker till oss.

  • Dusch

Du måste duscha dagen före och på operationsdagen strax innan du åker hemifrån. Tvätta hela kroppen inklusive hår med Hibiscrub (antibakteriell tvål). Byt till rena handdukar, kläder och sängkläder. Vid bröstimplantatskirurgi: 3 dubbelduschar: Duscha morgon och kväll dagen före operation och därefter på operationsdagens morgon. Vid övriga plastikkirurgiska ingrepp: 2 dubbelduschar: Duscha dagen före operation och därefter på operationsdagens morgon.

  • Operationsdagen

Du anmäler dig hos oss vid ankomsten till Citylaser och vi tar därefter hand om dig. På Citylaser möts du av personal som visar dig tillrätta och förbereder dig inför operationen. Vi går igenom ditt hälsoschema och planerar din anestesi samt smärtlindringen. Din kirurg går tillsammans med dig igenom den planerade operationen.

OperationstidCa 1.5-2.5 timmar
På klinikenca 4-5 timmar
Anestesinarkos
Tillbaka till vardagenCa 3 dagar
Sport/träningEfter 6 veckor
RiskerÄrr, asymmetri, känselförändringar, blödning
Konsultation500:-
PrisFrån 53 000:-
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.