Få tillbaka formen med ett Bröstlyft

Har du upplevt att din kropp förändras i takt med din ålder eller andra förändringar i ditt liv? En förändring hos alla kvinnor blir med tiden mer hängande bröst, vilket givetvis är helt naturligt. Du är dock definitivt inte ensam om att önska åtgärda detta, och heller inte själv om att söka dig till en klinik som vår för att få hjälp.

 

Bröstens utseende och form ändras under livets gång på grund av olika anledningar. Det kan vara förändrad elasticitet i huden, viktnedgång, graviditet eller amning som gör att brösten känns hängiga. För att behålla sin ungdomligare kvinnliga känsla är det därför många som kommer till oss på Citylaser i Göteborg för att utföra ett bröstlyft.

 

Bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som minskar häng och formar om bröstet så att det känns fastare och ungdomligare. Vid ett bröstlyft flyttas vårtgården med bröstvårtan upp och vid behov minskas även vårtgårdens storlek. Samtidigt tas överskottshud bort och bröstvävnad formas om så att bröstet känns fastare.

 

Bröstlyft med eller utan implantat

Beroende på om du som patient är nöjd med existerande volym i bröstet eller kan tänka dig att öka volymen av bröstet så kan bröstimplantat vara ett ytterligare alternativ.

 

Bröstlyft – om operationen

Det finns flera olika metoder vid bröstlyft. Vilken som används bestäms av din anatomi och vilka förändringar som är möjliga. Vår erfarna plastikkirurg hos Citylaser i Göteborg kan berätta om dina förutsättningar vid vår kostnadsfria konsultation som görs vid ditt första besök.

Bröstlyftet sker med lokalbedövning i kombination med ett lugnande medel eller narkos och kräver oftast ingen övernattning på kliniken.

Operationen tar ca 2,5 timmar beroende på vald teknik och hur din byst ser ut. Såret sluts med stygn som sedan försvinner av sig själva.

 

Bröstlyft – efter operationen

Du får en sport-bh som fungerar som förband. Denna bärs dygnet runt under första månaden och under dagtid den andra månaden efter operationen.

Efter ett bröstlyft kan du uppleva lätt värk, svullnad och nedsatt känsel. Receptfria läkemedel som Panodil och Ipren ska vara tillräckliga som smärtlindring.

Efter 1 vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och de flesta kan sedan återgå till sina arbeten efter det (beroende på arbetsuppgifter).

Hur ärr läker efter ett bröstlyft är individuellt men för att minimera risken för breda ärr rekommenderar vi tejpning av ärren i 6 månader.

Ärren kommer aldrig att försvinna helt men bleknar med tiden. Räkna därför med 12 månader innan det går att se slutresultatet.

För bästa resultat bör inte ärren utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året.

 

Vård av ärren

Undvik UV-strålning minst 6 månader

Stöd för brösten med sport-BH i 6 veckor

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
OperationstidCa 2.5 timmar
På klinikenÖvernattning
AnestesiLokalbedövning med lugnande medel eller narkos
Tillbaka till vardagenCa 3 dagar
Sport/träningEfter 6 veckor
RiskerÄrr, asymmetri, känselförändringar, blödning
Konsultation500:-
Pris48 000:-
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.