Bröstförstoring

I Sverige är bröstförstoring en av de mest populära estetiska behandlingarna och är idag det vanligaste kosmetiska ingreppet.

 

Med brösten som en symbol för kvinnlighet så är det en viktig del för många kvinnor att få framhäva. Om du funderar på att göra en bröstförstoring är du inte ensam. Vi har många patienter som vänder sig till oss med frågor innan de bestämmer sig.

 

Vanliga anledningar till Bröstförstoring

Det finns såklart en mängd olika anledningar som gör att du vill förstora dina bröst. De vanligaste anledningarna till att våra kunder vill göra en bröstförstoring är:

 

 • De känner sig missnöjda med storleken eller formen på sina bröst.
 • De önskar fylla ut hängiga bröst t.ex. efter en graviditet eller efter en stor viktnedgång
 • Asymmetri av brösten (även kallat Tuberösa bröst).

 

Oavsett anledning till en bröstförstoring så utgår vi alltid från dina önskemål och förutsättningar för att resultatet ska bli så tillfredsställande och naturligt som möjligt.

 

Bröstimplantat

Bröstförstoring görs genom inläggning av ett implantat, antingen framför eller bakom bröstmuskeln. Vi jobbar endast med marknadens bästa och säkraste bröstimplantat. Detta för att du ska känna dig trygg och för att du ska få bästa möjliga resultat efter din operation.

 

Typer av implantat

Det finns många olika typer av bröstimplantat. På Citylaser använder vi de senaste och populäraste kohesiva silikonproteserna på marknaden, s.k. gelehallon. Innehållet består av en fastare gelé av silikon som inte är flytande. Man kan sticka och skära i dem utan att silikonet läcker ut samtidigt som formen hålls kvar.

 

Ska jag ha runda eller droppformade bröstimplantat?

Många känner sig osäkra inför en eventuell bröstförstoring och man har ofta mycket funderingar. Vilken storlek ska jag välja? Vilka implantat? Kommer det att se naturligt ut? Vilken implantatform du ska välja handlar om dina medicinska förutsättningar och personliga önskemål. Vår kirurg hjälper dig med ditt beslut så du får det som passar dig och din kropp bäst.

 

Bröstimplantaten som vi på Citylaser i Göteborg använder har en livslång garanti, dessa är bl.a. :

 • Allergan (Natrelle)
 • Mentor   (Memoryshape/Memorygel)

 

Vi kan erbjuda dig följande vid en bröstförstoring:

 • Runda och anatomiska (droppformade) implantat
 • Släta och Texturerade implantat
 • Implantat som är FDA-godkända (Food and Drug Administration – federala departement Usa)
 • Konsultation med både kirurg och sjuksköterska
 • Regelbundna efterkontroller

 

Ärr vid en bröstförstoring

Det finns tre ställen att placera ärren på vid en bröstförstoring;

 • I armhålan
 • Under bröstet
 • Runt vårtgården.

 

 

Frågorna inför en bröstförstoring är många, och vi kan underlätta detta med hjälp av ett konsultation hos oss inför din operation. Våra kirurger är specialister i plastikkirurgi och har lång erfarenhet. De kan ge dig råd om form, storlek och typ av bröstprotes så du känner dig trygg genom hela processen.

Vid konsultation analyserar och diskuterar vi igenom dina önskemål och tankar. Utifrån dina medicinska förutsättningar och bröstmått kan vi gemensamt komma fram till vad som blir mest naturligt och vackrast för dig.

 

För mer informationen om bröstförstoring eller för att boka en konsultation kontakta oss på Citylaser.

Läs mer och boka behandling

På klinikenambulant/övernatting
Anestesilokalbedövning med sedation eller narkos
Sport/träningcirka 3 veckor
Riskerkapselbildning, blödning, ärr, infektion.
UndvikSol och solarium i minst 6 månader.
Pris45 000:-
Boka tid   Se prislista