Bröstförminskning

En bröstförminskning (bröstreduktion) är ett plastikkirurgiskt ingrepp som används för att förminska storleken och överhänget i bysten. Kvinnor med stora, tunga och hängande bröst kan ge smärtor i nacke, skuldror och rygg. Dessutom kan det vara kosmetiskt skämmande samt att brösten kan vara i vägen vid fysiska aktiviteter som till exempel idrottsutövning, joggning eller arbete. Det kan även vara svårt att hitta passande bh utanför specialbutiker och bh-banden kan skära in i skulderregionen och orsaka besvär. Stora bröst kan även påverka självförtroendet negativt – både hos kvinnor i allmänhet, men i synnerhet hos tonåriga flickor.

 

Skillnaden mellan en bröstförminskning och ett bröstlyft

Ett bröstlyft har mer med bröstens utseende att göra. Ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma om bysten. Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen hud. Medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar fett, bröstkörtelvävnad och hud vilket gör brösten mindre, lättare, fastare och ofta också mer estetisk tilltalande. I samband med en bröstförminskning förminskas ofta även vårtgården och flyttas högre upp på bröstet tillsammans med bröstvårtan

 

 Bröstförminskning Operationen

En bröstförminskning (mamma reduktionsplastik) utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel.

Operationen tar ca 2,5 timmar.

Våra specialister tar sig tid och diskuterar igenom de olika operationsteknikerna med dig och skräddarsyr operationen efter dina förutsättningar.

Man kan lägga olika snitt för att förminska en byst.

Ett snitt läggs dock alltid runt bröstvårtan och vanligtvis ett upp och nedvänt T-format snitt mellan bröstvårtan och vecket under bröstet.

Vi syr ihop snitten med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

 

 Efter operationen

Ibland sätts en dräneringstub in i varje bröst genom vilken blod och vätskeansamlingar i operationsområdet avlägsnas.

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll.

Du kommer behöva bära en tight sport-bh dygnet runt i 6-8 veckor.

Trots att du kommer att vara uppe och röra på dig efter bara en dag skall du undvika att lyfta tunga saker under den första månaden efter operation.

 

Operationstid2,5 timmar
På klinikenAmbulant
AnestesiLokalbedövning med sedation
Tillbaka till vardagenefter cirka 2 dagar
Sport/träningEfter 8 veckor
Riskerärr, blödning, asymmetri, känselförändringar
UndvikSol (UV-strålning) i minst 6 månader
Pris52 000 kr
Boka tid   Se prislista

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.