Överarmsplastik

När man åldras minskar hudens elasticitet och spänsten försvinner vilket kan leda till hängande hud. Om du har genomgått en kraftig viktnedgång kan även det leda till hängande och besvärande hud.
Med överarmsplastik får du bort den överflödiga huden och vävnaden. Resultatet är smalare, spänstigare och ungdomliga överarmar. Du kan känna dig mer självsäker i kortärmad klänning.

 

Operation

Operationen tar ca 2 timmar och utförs med lokalbedövning kombinerat med lugnande medel. Man bör vara medveten om att man får ett långt ärr som oftast sträcker sig från armbågen till armhålan.

 

Efter operation

De första dygnen efter operationen bör man tänka på att inte ha armarna hängande utmed sidorna, det kan resultera i svullnad och stickningar.
Underarm och hand kan ändå svullna hos vissa patienter, men den försvinner vanligtvis ett par dagar efter operationen.
– Elastiskt stödbandage i 4 veckor
Efter operationen är det viktigt att du spänner muskulaturen i underarmarna genom att sträcka och böja fingrarna för att minska svullnaden.

AnestesiLokalbedövning med sedation
Tillbaka till vardagenCa 1 vecka
Sport/träning6 veckor
RiskerÄrr, känselförändringar, svårläkt sår, infektion
UndvikUV-strålning i minst 12 månader
Pris42 000 kr
Boka tid   Se prislista

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.