Ta hand om tidiga ålderstecken med Fillers

 

Vad är fillers?

Fillers är samlingsnamnet på de ämnen som används för att fylla ut rynkor och veck eller ge volym. Det är en genomskinlig gel som är kemiskt framtagen för att efterlikna kroppens egna, naturliga hyalyronsyra. Denna injiceras in i rynkor och veck som önskas att släta ut. Fillers är säkert och används över hela världen för ansiktskonturering, läppförstoring och för att behandla fördjupningar i huden, såsom rynkor och ärr.

Juvederm/Emervel är kliniskt framställd för att kunna ge ett mycket mjukt, naturligt och långtidsverkande estetiskt resultat.  Det innehåller också bedövningsmedel vilket gör behandlingen till en behagligare upplevelse

 

Juvederm/Emervel är en kristallklar gel som och är baserad på ren icke-animalisk stabiliserad hyaluronsyra vilket gör att risken för överkänslighet är minimal.

 

Det är också den enda av tre resorberbara fillers som i nuläget är godkänd FDA godkänd (Food & Drug Administration – federala departement USA)

 

Vilka områden kan vi behandla med Fillers?

På Citylaser i Göteborg specialiserar vi oss på ansiktskonturering, utfyllnad av läppar och behandling av rynkor. Vår personal som utför fillersbehandlingar är högt kvalificerade med lång erfarenhet.

 

Med fillers kan vi föryngra huden, framhäva och förstärka drag och ge den ökad lyster och fuktighet genom injektioner på rätt ställen. Genom att återskapa förlorad volym i ansiktet på ett sätt som ser naturligt ut kan du få ett ungdomligare och mer distinkt utseende. Dina linjer, rynkor och veck slätas ut – med injektion istället för kirurgi. Så oavsett om det gäller mer volym, att fylla eller jämna ut så kan vi fixa det med hjälp av Juvederm, Emervel eller Restylane.

 

Med Fillers kan vi förbättra följande områden: 

.

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin

 

Hur går en fillersbehandling till?

Våra specialister börjar med en konsultation innan du behandlas med Juvederm. Om du känner att du önskar får du bedövning före behandlingen men det brukar inte vara nödvändigt då produkterna vi använder innehåller bedövning. Effekten är omedelbar och behandlingen är enkel och går snabbt.

Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med ditt slutresultat har vi en produkt som tar bort allt injicerat material på ett dygn och du återgår till ditt ursprungliga utseende igen. På så sätt kan du känna dig helt trygg.

 

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Du skall inte ha någon infektion (feber eller värk) i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad.

Behandlingstidca 30 min
Tillbaka till vardagenDirekt
Riskerojämnhet, blåmärken och svullnad
Undviksol, solarium, extrem värme
Konsultationkostnadsfri
PrisFrån 2500:- (beroende på område)
Betalningkort, swish faktura eller delbetalning genom Medical Finance
Boka tid  Se prislista
  • Vid behandling med fillers kan det uppstå en rodnad och svullnad i behandlingsområdet som stannar kvar i 3-4 dagar.
  • Du kan känna viss ömhet i upp till en vecka.
  • Det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär en vecka.

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller fillers?

Som med de flesta av våra behandlingar så är det väldigt individuellt och svårt att ge en exakt tid för hållbarhet.  Det kan variera mellan 3-24 månader men håller oftast cirka 12 månader.

 

Faktorer som spelar in är ex. ämnesomsättning, vilket område som är behandlat och vilken typ av fillers som har använts vid behandling. Fillers under ögonen håller t.ex. längre än vid en läppförstoring eftersom det är ett högra blodflöde i läpparna än under ögonen.

Vad är skillnad på Fillers och Botox?

Botox (botulinumtoxin A) blockerar nervimpulsen till muskeln vid önskat område vilket gör att den slappnar av och mimikrynkor slätas ut. Botox som metod används i de områden där man har linjer som uppkommit av muskelrörelser ex. i pannan, runt munnen och ögon. Botox är alltså inte något som används vid läppförstoring vilket är ett vanligt missförstånd.

 

Fillers består av korslänkad hyaluronsyra som är ett kroppseget (naturligt) ämne som framställts på kemisk väg. Hyaluronsyra används för att öka volym, fylla ut veck och skulptera ojämnheter. Vanliga områden är läppar, kindben, käklinje, haka, näsa.

Vilka varumärken använder ni för fillers?

På Citylaser använder vi oss endast av världskända märken som Juvéderm, Emervel och Restylane. Vi har valt att jobba med dessa eftersom de är välkontrollerade, väletablerade, säkra och störst i branschen.

 

Dessa Fillers kostar lite mer än andra märken men ger också ett bättre resultat och är dessutom säkrare för dig som kund.

Vad är Hyaluronsyra?

Hyaluronsyra (som är det vi injicerar vid fillers) är ett ämne som finns naturligt i kroppen och gör att huden får fukt fukt och volym vilket i sin tur ger mer spänst och lyster.

 

OBS! Hyaluronsyra är faktiskt ingen syra som det låter utan en sockermolekyl som finns i kroppen för att binda vatten i huden, men också i brosk, ledvätska, benhinnevävnad och navelsträng.

Vilka områden kan jag behandla med fillers?

Fillers Näsa – jämna ut ojämnheter, näsryggen kan göras rakare så att näsan ser smalare ut. Tippen kan lyftas och bli spetsigare.

Fillers Läppar – Skapa en tydligare kontur eller läpplinje, markera läpplinjen, skapa gladare munvinklar och reducera rökrynkor runt munnen. Läs mer om läppar, läppförstoring och läppkonturering här: https://www.citylaser.se/behandlingar/injektionsbehandlingar/lappforstoring

Fillers Kinder – Skapa volym och förstärka konturer.

Fillers Haka – Få mer volym och förstärk konturerna.

Fillers Runt ögonen – Fyll ut och minska rynkor under ögonen och vid sidan (kråksparkar).

Fillers Panna – Fyll ut och minska rynkor och linjer där andra medel inte räcker till.

Fillers Dekolletage – Fyll ut och minska rynkor och linjer.

Fillers för ojämnheter på huden – Jämna ut ojämnheter i huden (gropar, ärr, missbildningar).

Görs en bedömning innan en fillersbehandling?

ja. är du ny kund hos oss så gör våra injektionsexperter en bedömning för att se vad som passar just dig och dina behov bäst.

 

Är du tidigare kund som är nöjd med ditt resultat så har vi en journal över var och hur mycket vi injicerat.

Hur ofta måste man fylla på?

Det är ganska vanligt att våra kunder gör en touch-up efter 1-2 veckor och sedan en påfyllning efter några månader igen, beroende på vilket område som är behandlat.

Får jag bedövning innan?

Det behövs normalt ingen bedövning alls vid en fillerbehandling men om man önskar så kan man få något som heter Emla-kräm (bedövningskräm) innan området behandlas. Om du önskar bedövning så är det viktigt att du kommer cirka 30 minuter innan så krämen hinner verka.

Vad ska man tänka på efter en behandling med Fillers?

Efter avslutad behandling kan du känna dig öm, vara röd, svullen och ibland få enstaka blåmärken runt behandlingsområdet.

Det som upplevs obehagligt går över på egen hand inom några dagar.

Svullnaden kan ligga kvar tre dagar och upp till en vecka.

Undvik att exponera området för värme så som sol och solarium tills svullnaden och rodnaden har lagt sig.

Vi rekommenderar en behandling med påfyllnad efter 3-4 månader efter den första behandlingen.

Den ökade volymen i vävnaden kommer att gå tillbaka inom 3-18 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagt

Kan jag ta bort fillers om jag skulle ångra mig?

ja, Hyaluronsyrebaserade fillers kan lösas upp genom att injicera ett motmedel som snabbt bryter ned produkten och därigenom återställer utseende omedelbart. Motmedlet heter HyaluronDias

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.