Är laser farligt?- Här går vi igenom de vanligaste frågorna kring laser

11 april 2019

Eftersom kunskapen inom laser och behandling med laser allmänt är ganska liten så får vi ofta en hel del återkommande frågor. I det här inlägget synas vi de vanligaste frågorna från våra kunder

Är laser farligt för ögonen?

Svaret är nej. Laser är inte farligt för ögonen så länge du inte får strålningen rakt in i ögat exakt när vi ”skjuter”. Som vi gick igenom i tidigare inlägg så är lasern extremt pålitlig i hur den rör sig så det finns ingen risk att den sprider sig någon annanstans än dit den riktas.

Finns det risk för ärr vid laserbehandling?

Risken för ärr är liten och normalt syns inget alls efter behandling. Vad gäller risk för ärr så har vissa laserbehandlingar högre risk än andra. Allt handlar om energi och precis som när vi kommer i kontakt med hög energi i form av t ex en varm spisplatta eller solens strålning så finns det risk att det lämnar märken i huden. Men som behandlare handlar det om att minimera risken så mycket som möjligt genom att använda lagom mängd energi till rätt typ av hud.

Varför har laser blivit så populärt?

Det är en enkel, snabb och effektiv behandling som också ger ett snabbt resultat. Laserbehandling är dessutom skonsamt eftersom det bara handlar om ljus & energi. Det innebär också att du får en snabb återhämtning jämfört med många andra behandlingsmetoder. Laser är superbra när det kommer till hudstruktur och hudföryngring 

 

”Som de gamla uttrycken lyder ” Vill man vara fin får man lida pin” eller ”no pain, no gain” 😉

Gör laser ont?

Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte känns alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem och bedövningskrämer så kan vi även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under vald laserbehandling. Som de gamla uttrycken lyder ” Vill man vara fin får man lida pin” eller ”no pain, no gain”.

Vad ska jag tänka på inför en behandling med laser?

Det är viktigt att du som ska bli behandlad med laser inte är solbränd eller har solat de tre senaste veckorna före din behandling. Du bör inte heller sola alls mellan dina behandlingar om du ska genomföra flera behandlingar efter varandra. Använd hög solskyddsfaktor på det behandlade området. Eller som vi anser, använd solkyddsfaktor jämt, oavsett om du blir behandlad eller ej.

  • psssst…. Vi erbjuder flera riktigt skyddande krämer för året-runt-solskydd med märket Zo Skin Health

Behöver jag skyddsglasögon?

Du måste inte ha glasögon då risken är extremt liten att det ska hända något med dina ögon. Men vi erbjuder såklart glasögon till dig som önskar.

Behandlar ni gravida?

Nej, vi behandlar inte gravida med laser. Inte för att det troligen skulle vara farligt men eftersom det helt enkelt saknas forskning (av förklarliga skäl) kring gravida och laser.

Erbjuder ni fri konsultation för behandling med laser?

Ja, vi erbjuder kostnadsfri konsultation för samtliga behandlingar med laser.

Se alla inlägg

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.