Tänk dig känslan – Aldrig mer oönskat hår

16 maj 2019

Tänk dig känslan av att aldrig mer raka dig i ren panik för att stubbet visst hade växt ut till en sylvass spikmatta under de senaste timmarna. Med laser kan du slippa det.

 

Vissa gillar hår och andra inte. Anledningarna till att antingen vilja ha kvar sitt hår eller ta bort det varierar väldigt men faktum är att väldigt många idag lider av oönskad hårväxt. Många känner heller inte till att det går att ta bort hår permanent.

Att raka, vaxa, plocka eller tråda är bara några sätt att ta bort hår tillfälligt men alla dessa metoder är också såna som måste upprepas om, och om, och om, och om igen. Ja, ni känner igen det…Laser däremot är en fantastisk metod för permanent hårborttagning som både är skonsam och effektiv.

 

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Det handlar kort och gott om energi (läs gärna mer om fysiken kring laser här).
Lasern attraheras av mörka pigment vilket kommer innebära en värmeökning i hårsäckarna. Målet är att det ska bli så varmt i hårsäcken att dem delar som producerar hår och försörjer hårsäcken med liv blir förstörda. Eftersom processen är beroende av tillräckligt hög värme i hårsäcken så fungerar detta bara på mörka hårstrån. Vi kan likna det vid ljusa eller mörka kläder på sommaren. En svart t-shirt under en riktigt varm sommardag kommer få dig betydligt svettigare än om du hade en vit t-shirt på dig.

 

Hårfri och bekymmersfri

Många kommer till oss för att ta bort hår eftersom det stör deras vardag.
Även om det är naturligt med hår så går det inte att undgå att många känner en viss genans över behåring som sitter på ställen dem önskar vore hårfria. Vi möts också varje dag av kunder som kommer till oss eftersom dem får problem med inåtväxande hårstrån, hårsäcksinflammation och irriterad rödprickig hud. En riktigt härlig bonus med att ta bort håret permanent är att bekymmer som dessa försvinner på köpet.

 

hårborttagning laser underliv

 

För vissa är hårborttagning också en ständig stress. Att inte bara kunna ta ett spontandopp en sommardag för att bikinilinjen minsann måste rakas kvällen innan (och sedan marineras i lugnande och antibakteriella krämer under 8 timmar) för att folk inte ska tro att det är ett nytt fall av mässlingsutbrott på stranden. Eller att behöva be sin sambo eller kompis raka dig på ryggen flera gånger per år vid tillfällen när det ska vara bar överkropp.

Många lägger otaliga timmar för att planera sin hårborttagning så att den inte ska komma i i vägen för livet. Tanken på att slippa detta ständiga planerande kan därför låta som en dröm för bra för att vara sann.

 

”Tänk dig känslan av att aldrig mera panikraka benen för att stubbet visst hade växt ut till en sylvass spikmatta under de senaste timmarna.”

 

Permanent hårborttagning passar dig som:

  • Har pigmenterade hårstrån (mörka hårstrån)
  • Är känslig för rakning
  • Lider utav ”rakfinnar”
  • Har oönskad/generande hårväxt
  • Vill slippa ständig rakning/vaxning m.m.

 

Håret, myten, legenden

Hur ofta har ni hört ” jag började raka mina ben när jag var ung så nu har jag fått jättemycket hår på grund av det” ?
Sanningen är att hårväxten INTE kan påverkas av att vi rakar eller klipper av hårstråna. Precis som när vi klipper håret på huvudet så upplevs topparna tjockare och fylligare, men vi får inte fler hårstrån, så är det samma princip på kroppen. Däremot styrs vår behåring väldigt mycket av våra hormoner och de där benen, som blev rakade vid ung ålder, hade fått precis samma mängd hår om du låtit håren vara orakade eftersom åldrande också innebär att hormonerna i kroppen ändras.

 

” jag började raka mina ben när jag var ung så nu har jag fått jättemycket hår på grund av det”

 

Generande hårväxt är vanligare än vad du tror

Att smyga in i badrummet och plocka hårstrån runt bröstvårtorna är något som många gör men få pratar om.

Att inte prata om var vi har hår är såklart en bidragande faktor till att varför många känner sig obekväma med sin behåring. Det innebär inte nödvändigtvis att viljan till att ha kvar håret ökar men det kan vara skönt att veta att en inte är ensam.

 

De vanligaste 5 områdena för hårborttagning med laser hos oss är:

  1. Ansiktet
  2. Underliv
  3. Magsträng (området mellan naveln och underliv)
  4. Runt bröstvårtor
  5. Rygg

 

Förutom ovanstående så lasrar vi såklart också ofta bort hår på ben, armar, armhålor, mage, bröst, rumpa, fingrar och tår ( ja, i princip överallt) så när du kommer på din behandling kom ihåg att: ingen behåring är generande för oss terapeuter, we have done it all 😉

 

 

Text: Olivia Grönberg Svalander
Se alla inlägg

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.