Brazilian butt lift

Brazilian Butt lift är ett modernt kosmetiskt kirurgiskt ingrepp som görs för att få en fastare, fylligare och större rumpa, ett så kallat rumplyft. Metoden innebär att vi använder ditt eget kroppsfett för att skulpturera fram en mer attraktiv och naturlig profil på din rumpa. Resultatet och effekten av detta ingrepp är att du framstår med mer naturliga och ungdomligare kurvor, samtidigt som midjan markeras.

 

Våra erfarna plastikkirurger har lång erfarenhet av kirurgisk fettsugning, fett transplantationer och kroppskontureringar. Genom att kombinera alla dessa tre kirurgiska tekniker i en operation kan vi hjälpa dig att skapa, den för dig, optimala rumpan.

 

Brazilian butt lift – Själva ingreppet

I ingreppet utför vi fettsugning på buken, flankerna, lår, rygg eller andra områden med överflöd av fett, processar fettet, sedan genom att använda speciella tekniker, återförs fettet till stussen för att förbättra formen och konturen på rumpan.

Plastikkirurgen börjar med att ”skörda” fettceller från olika regioner på kroppen till exempel från buken, ryggen och höfterna. Fettcellerna transplanteras sedan till rumpan med injektioner som fördelar fettet jämt i  olika skikt. Detta görs för att fettcellerna skall få tillräckligt med blodtillförsel och kunna överleva i gluteus muskeln och i det befintliga fettlagret som finns mellan huden och musklerna.

 

Fylligare rumpa och smalare på samma gång

En stor fördel med denna typ av ingrepp och metod är att man inte bara få mer volym på sin rumpa, området som fettet hämtas ifrån blir mycket smalare och detta ger ett mer feminint ,hälsosamt och jämnare utseende. Du blir med andra ord av med oönskat fett där det finns ett överflöd och får på samma gång en fastare och fylligare rumpa.

 

Hur vet jag om jag är en bra kandidat för en Brazilian butt lift?

 • Du är minst 18 år
 • Du är frisk och lider inte av något medicinskt tillstånd som kan försämra läkning/återhämtning eller försvåra narkos
 • Du röker inte
 • Du är inte gravid eller ammar
Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Förberedelser inför operation

I samband med att du bokar in en tid för konsultation får du en hälsodeklaration på din mail. Var god fyll i denna så fort som möjligt. Har du mot förmodan inte fått din elektroniska hälsodeklaration kan du kontakta oss per mail eller telefon så skickar vi en ny till dig. Din hälsodeklaration måste vara ifylld när du bokar operationstid!

Tänk särskilt på att meddela oss om du har några symptom på sjukdomar i luftvägarna, exempelvis feber, hosta eller andningsbesvär. Dessa sjukdomar kan öka risken för komplikationer i samband med operationen. Det är även viktigt att du meddelar oss om du tar någon form av medicin.

 • Kontrollera högt blodtryck

Om du har högt blodtryck bör detta kontrolleras några gånger under månaden innan operationsdagen. Kontakta oss om ditt blodtryck är för högt.

 • Gör uppehåll med rökning

Du bör inte röka under fyra veckor före och fyra veckor efter ingreppet. Operationsresultatet kan annars äventyras och det kan uppstå sårbildning, fördröjd läkning, fula ärr och andra komplikationer.

 • Undvik vissa kosttillskott och läkemedel

Naturläkemedel och kosttillskott såsom Omega 3 fettsyror, vitamin E, fiskolja bör undvikas 2 veckor före planerad operation p.g.a. av risk för oönskade effekter. Värktabletter innehållande acetylsalicylsyra (exempelvis Albyl, Bamyl, Magnecyl, Treo) ska undvikas 1 vecka före operationen då dessa ökar risken för blödning. NSAID-preparat (exempelvis Ipren, Naproxen, Diklofenak, Voltaren) ska av samma skäl undvikas 3 dagar för operationen.

 • Fasta

Det är mycket viktigt att följa fasteinstruktionerna på grund av risk för kräkning i och detta kan orsaka mycket allvarliga komplikationer i luftvägar och lungor. Livsmedel lämnar magsäcken olika snabbt. Vätska stannar en kortare tid i magsäcken än fast föda och därmed kräver mindre volymer vatten en kortare fastetid.

Ät ingen mat eller dryck från och med midnatt till din operationsdag. sex timmar före inställelsetiden för operation. Om du är mycket torr i munnen på din operationsdag kan du fukta munnen med lite vatten (max 1/2 glas) eller en isbit. Detta gäller även soppa, yoghurt eller dylik mat oberoende av mängd. Till fasta räknas även att avhålla sig från rökning, snus, tuggummi, halstabletter etc.

 • Övrigt

Smink, nagellack och smycken
Du får inte använda smink, nagellack eller smycken på operationsdagen. Ta bort eventuella piercingar och smycken hemma innan du åker till oss.

 • Dusch
  Du måste duscha dagen före och på operationsdagen strax innan du åker hemifrån.Tvätta hela kroppen inklusive hår med Hibiscrub (antibakteriell tvål). Byt till rena handdukar, kläder och sängkläder. Vid bröstimplantatkirurgi: 3 dubbelduschar: Dusch morgon och kväll dagen före operation och därefter på operationsdagens morgon.Vid övriga plastikkirurgiska ingrepp: 2 dubbelduschar: Dusch dagen före operation och därefter på operationsdagens morgon.
 • Operationsdagen

Du anmäler dig hos oss vid ankomsten till Citylaser och vi tar därefter hand om dig. På Citylaser möts du av personal som visar dig tillrätta och förbereder dig inför operationen. Vi går igenom ditt hälsoschema och planerar din anestesi samt smärtlindringen. Din kirurg går tillsammans med dig igenom den planerade operationen.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.