Ansiktslyft – för ett mer naturligt resultat

Ansiktet genomgår förändringar under hela livet hos oss alla. Hur man upplever åldersprocessen är förstås individuellt. En av de vanligaste orsakerna till att man vill göra ett ansiktslyft är att man känner sig besvärad av “häng” och “bullighet” vid käklinjen och så kallad kalkonhals.

 

Återfå den yngre formen med ett ansiktslyft

Med stigande ålder ändrar ansiktet form från den yngre ovala formen till den mer åldrande fyrkantiga ansiktsformen.

Genom ett ansiktslyft kan vi strama upp både underliggande vävnad som huden på kinder och hals i kombination med vid behov fettsugning av haka/hals. Ofta bidrar åldrandet till att underhudsfettet försvinner och att ansiktet ser insjunket ut, inte minst under ögonen. Detta kan åtgärdas i samband med ansiktslyft med en fettransplantation med eget fett, en metod som ger ett bestående resultat över tid. 

 

Syftet med ett ansiktslyft

Det är särskilt den slappa huden vid kind- och käkpartiet som ska göras slätare och mindre rynkigt under ansiktslyftet. Genom att strama åt vävnader och avlägsna överflödig hud med kirurgi kan ansiktet framstå som något yngre. För att få en känsla av hur ingreppet förändrar utseendet kan man med händerna prova att dra upp huden runt käkarna och kinderna mot öronen. Huden som man har dragit bakåt kan avlägsnas av plastikkirurgen.

 

Ansiktslyft – tekniken

Det finns flera olika tekniker som man kan användas vid ett facelift. På Citylaser i göteborg utför våra specialister oftast ett ansiktslyft genom en s.k. djup ansiktslyftning. Valet av operationsteknik beror mycket på vad du som kund/patient önskar att uppnå. Det förekommer också olika kombinationer av teknik där man förutom kirurgi även använder sig av olika behandlingar såsom injektionsbehandlingar eller hudvårdsbehandlingar som komplement till ansiktslyftet för att uppnå ett så bra resultat som möjligt.

Ansiktslyft har de senaste 20 åren blivit ett av de absolut mest populära estetiska ingreppen inom plastikkirurgi.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss
  • Operationen startar alltid med en konsultationen hos vår erfarna plastikkirurg.
  • Ni går tillsammans noggrant igenom ditt hälsotillstånd samt diskuterar igenom dina specifika förutsättningar med ett ansiktslyft. Vår kirurg lägger stor vikt vid att lyssna på dina egna förväntningar kring ingreppet eftersom det är väldigt viktigt att du förstår vad som är möjligt att åstadkomma. Därför år det viktigt att ställa många frågor om du känner dig osäker på något som har med ansikstlyftet att göra.
  • Vid ett ansiktslyft måste man tänka på vissa förebyggande åtgärder som skall vidtas innan operation. Rökning är t.ex. inte tillåtet och måste upphöra senast två veckor innan påbörjad operationen. anledningen är att Gifterna i röken påverkar blodcirkulationen på ett negativt sätt vilket kan leda till sämre sårläkning med ogynnsam ärrläkning som följd.
Operationstid3-4 timmar
På kliniken1 natts övernattning
Tillbaka till vardagen1 vecka
Sport/träning4-6 veckor
RiskerÄrr, känselbortfall, blödningsrisk, infektion
EfterbehandlingÅterbesök 1 vecka efter operation
Pris58 000:-
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  Se prislista
  • Första veckorna efter kommer du ha en svullnad i ansiktet med stramhetskänsla och nedsatt känsel på kinderna, vilkjet är helt naturligt. Skulle du känna smärta (ovanligt) så ska du äta alvedon eller panodil.
  • Första veckan brukar vi rekommendera högläge av huvudet på natten. Försiktiga promenader kan man tillåta sig första veckan. Du bör undvika överdrivna ansträngningar under de sex första veckorna.
  • Du kan vara tillbaka på jobbet igen efter (en) två till tre veckor, beroende på vilken typ av arbete du har.
  • Stygnen är resorberbara. Uppföljande kontroll på kliniken första veckan efter operation. En svullnad av ansiktet och missfärgning kan synas i cirka 2-4 veckor. Med en sjalett om huvudet kan du mycket väl gå ut efter några dagar. En konvalescens på 2-4 veckor brukar vara normalt. Håret och din vanliga hygien kan skötas redan dagen efter operationen, men självfallet måste du noga följa din läkares ordination för hur du skall sköta stygn och sår. ).o Snitten efter ett ansiktslyft blir vanligtvis mycket diskreta och syns inte. eftersom de ligger bakom hårfästet i tinningen och framför öronen i ett naturligt veck
  • Uppföljning sker på kliniken efter 4-6 månader efter operationen då tas bilder som jämförs med bilder före operationen för att se det slutliga resultatet.

Vanliga frågor och svar

Hur länge måste jag vara sjukskriven?

Du behöver vara hemma minst 2 veckor, många av våra patientet är hemma  upp till 3 veckor.

När kan jag se mitt slugiltiga resultat av ansiktslyftet?

Efter ca 3 månader så syns 90 procent av slutresultatet och sedan kan det dröja upp till ett år innan hela det behandlade området är färdigläkt.

När ser jag "normal" ut igen?

Du kommer att se okej ut ut efter cirka 2 – 3 veckor.

Hur länge håller ett ansiktslyft?

För en person som inte röker och inte vistas överdrivet i solen och är hälsosam i övrigt så håller ett ansiktslyft lyft i mer än 10 år.

När kommer jag på uppföljande kontroll?

Direkt efter operationen träffas vi inom en vecka. Skulle det behövas ytterligare kontroll efter det så avtalar vi tid för det. Slutkontrollen görs mellan 6-12 månader postoperativt.

Vad är skillanden på nedre, övre och mellan ansiktslyft?

När det gäller de olika typerna av ansiktslyft refererar man oftast till de olika delarna i ansiktet.

Vid ett mellanansiktslyft koncentrerar man sig vanligen på kindområdet och de nedre ögonlocken och vid ett nedre eller lower facelift mer på käklinjen och halsen.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.