Könsbekräftande kirurgi

Vi på Citylaser & Plastik utför könsbekräftande kirurgi i form av mastektomi och tyreiodeabrosk reduktion.

Transsexualism, eller könsdysfori, som det också kallas är en erkänd medicinsk diagnos och innebär en konflikt mellan den kroppsliga könskaraktären och könsidentitet. Könsdysfori är förenligt med en önskan att tillhöra det motsatta könet. Därför finns det ofta en önskan om hormonell eller kirurgisk behandling för att kroppsligt likna det föredragna könet så mycket som möjligt. Dock förekommer det även individer som inte vill ha någon tydlig könsidentitet.

 

Oavsett tillhörighet erbjuder vi könsbekräftande kirurgi såsom mastektomi (bröstförminskning), bröstförstoring och reduktion av tyreioideabrosket. Dessa syftar till att förändra ditt utseende utifrån dina önskemål och öka självkänslan för dig, i din kropp.

 

Enligt riktlinjerna från World Professional Assocation for Transgender Health (WPATH) måste man fått en diagnos ställd innan man blir godkänd för operation vilket vi följer utan undantag.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.