Trådlyft – ansiktslyft utan kirurgi

Trådlyft är en väldigt populär alternativ behandling till kirurgi. Trådlyft är en snabb och effektiv behandlingsmetod som används för att lyfta och strama upp huden i ansiktet, samt öka hudens elasticitet.

 

Trådlyft är en säker metod som utförs på cirka 30-60 minuter under lokalbedövning. Ansiktslyft genom trådlyft är prisvärt, utan direkt smärta och dessutom är konvalescenstiden väldigt kort.

 

Trådlyft – Så fungerar det

Metoden går ut på att man med ett litet stick för in tunna trådar i de områden som du önskar lyfta. De självabsorberande trådarna är försedda med mikroskopiska hullingar som läggs som en ögla djupt under huden och lyfts sedan till önskat läge. På så vis kan du återfå ungdomligare ansiktsdrag utan kirurgi.

 

Vid ett ansiktslyft med trådar stimuleras kroppens egna produktion av ny kollagen, elastin och hyaluronsyra. Även produktion av nya celler i de djupare hudlagren ökar vilket innebär att du får en dubbelt föryngrande effekt.

 

Vi på Citylaser erbjuder både PDO-trådar och PCL-trådar vilket ger dig möjlighet att även på lång sikt stärka upp din egen huds kvalitet och därmed förebygga en åldrad hud.

PDO-trådar används främst för en uppstramande effekt medan PCL-trådar arbetar mer med att motverka och bromsa din huds naturliga åldrande.

 

 

Vad som rekommenderas just för dig går vi igenom under din kostnadsfria konsultation.

Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss

Ingen speciell förberedelse behövs före trådlyft.

 

Vi rekommenderar dock att diskutera dina förväntningar och eventuella frågor under en konsultation innan du genomför behandlingen. Informera även om du för stunden genomgår någon annan behandling samt om du tar några läkemedel.

Behandlingstid30-45 minuter
Antal behandlingar1
RiskerSvullnad, blåmärken,
UndvikBastu, sol och bad i 2-4 veckor. Tuggrörelser i 12-24 timmar
Konsultationkostnadsfri
PrisFrån 3000 :-
Betalningkort, swish, faktura, delbetalning (Medical Finance)
Boka tid  

Efter behandlingen är det viktigt att tänka på att inte ta antiinflammatoriska mediciner som (Ibuprofen, Ipren, Voltaren etc.) men vanlig Alvedon går bra.

 

Behandlingen kan orsaka en viss temporär svullnad och även mindre blåmärken som är resultatet av nålsticken där trådarna förs in under huden. Detta är normalt och vi rekommenderar att avstå från ”tuggrörelser” i minst 12-24 timmar efter behandlingen. Även fysiska aktivitet bör undvikas.

 

– Ta smärtstillande medel i händelse av smärta i 2-3 dagar

– Avstå från att använda smink i minst 24 timmar

– Tvätta ansiktet försiktigt utan att gnugga eller massera i 5-7 dagar

– Sov med ansiktet upp, i ett förhöjt läge på kuddar i ca 3-5 nätter

– Undvik överdrivna/hårda ansikts- och nackrörelser i ca 2 veckor

– Undvik ansikts- och nackmassage i 1 månad

– Undvik överexponering för direkt solljus i 2 veckor

– Undvik sport och träning i 2 veckor

 

Vanliga frågor och svar

Vad är fördelarna med trådlyft?

– På senare år har kirurgin förbättrats så pass att patienter kan undvika bieffekter helt och hållet.

 

– Till skillnad från ett vanligt ansiktslyft, där patienten vanligtvis är sövd under behandlingen, är du under ett trådlyft vaken (lokalbedövning). Detta innebär att du kan följa med under själva processen samt att du slipper bieffekter från narkos.

 

– Om du inte är nöjd kan en tråd dras åt hårdare eller släppas lite lösare för att uppnå önskat resultat. Behandlingen är heller inte lika smärtsam som ett ansiktslyft.

 

Återhämtningstiden är till detta endast 2-3 dagar. En annan klar fördel som skiljer trådlyft från ett vanligt ansiktslyft är att resultatet är synligt omedelbart.

 

Ekonomiskt fördelaktigt i jämförelse med ett kirurgiskt ansiktslyft. (Observera att ett kirurgiskt ansiktslyft passar bättre för dig med mycket överskottshud eller om du önskar drastigt synliga resultat)

Vilka områden lämpar sig bäst för trådlyft?

– För enkla lyft av mjuk vävnad och  lätt hängiga områden som till exempel vid ögonbryn och mungipor

 

– ”Tunga kinder” lyfts med lätthet upp till sitt naturliga läge

 

– En slapp käklinje återfår sin karaktär och fasthet

 

– Ledsna ögonvrår är ett tacksamt område att behandla med denna metod

 

– Veck och djupa rynkor runt munnen som gör att man ser sur och arg ut, lyfts lätt upp och du får ett mer glatt och ungdomligt utseende

Vem är lämplig kandidat för trådlyft?

Trådlyft passar nästan alla som önskar uppstramning av huden. De flesta patienter som behandlas är mellan 25-70 år men egentligen alla personer som upplever tecken av åldrande eller förändring i huden, oavsett ålder, är lämpliga kandidater för ansiktslyft med trådar.

Vid mycket överskottshud rekommenderar vi kirurgi då trådarna inte klarar av att ta bort överskottshud. Kommer du på en konsultation har du möjligheten att ställa alla frågor som du funderar över samt att vi vägleder dig att avgöra om trådlyft är rätt behandling för dig.

 

Vi utför inte ingreppet om du:

 

– Har Autoimmuna sjukdomar

 

– Har systemiska sjukdomar i blodet

 

– Har lätt att få keloida ärrbildningar

 

– Är gravid och/eller ammar

 

– Har en pågående infektion

 

– Äter blodförtunnande mediciner (acetylsalicylsyra, antikoagulant, systemiska enzymer osv.) dessa mediciner bör avbrytas 3-10 dagar före behandlingen.

Hur länge varar effekten ?

Effekten håller i 1-2 år  och beror på flera olika faktorer såsom ålder, livsstil, hudtyp och hudvård med mera.

 

Det som kan förkorta effekten är bl.a. rökning och att sola för mycket då dessa är hudens värsta fiender.

Kan jag kombinera trådlyft med andra föryngringsmetoder?

Ja, det går att kombinera med andra metoder såsom injektionsbehandlingar, syrapeeling eller laserbehandlingar men det är väldigt viktigt att rådfråga din behandlare om NÄR det är okej att utföra dessa i förhållande till ditt trådlyft.

Vilka komplikationer och biverkningar finns det risk för?

– Svullnad och eventuella blåmärken vid själva området för ingreppet kan förekomma efter behandlingen.

– Trådar kan gå av vid felaktig efterbehandling, det vill säga om man är oförsiktig under konvalescenstiden.

OBS! Dessa komplikationer kan enkelt och snabbt korrigeras vid ett återbesök!

Gör det ont?

– Nej, trådlyft är en enkel metod som utförs under lokalbedövning.

 

Du kommer inte att känna någon smärta under ingreppet.

Är ansiktslyft med trådar en beprövad metod?

– Ja, metoden att lyfta ansiktet med trådar har funnits i mer än 20 år och har under de senaste åren utvecklats till att bli en metod som är väldigt individuellt anpassningsbar med mycket få risker för komplikationer.

Vad är PDO-trådar och PCL-trådar?

PDO står för Polydioxanon som är sterila och nedbrytbara trådarPDO-trådar placeras i hudens andra lager och bryts ner av kroppen efter 6-12 månader. Tråden stimulerar produktionen av kollagen och elastin i huden och ger på så sätt även en föryngrande effekt som varar i 1-2 år.

PCL står för Polykaprolakton som också är sterila och nedbrytbara trådar. Dessa trådar är något starkare vilket gör att det kan ta upp till 24 månader för huden att bryta ner dessa. PCL-tråden är välkänd för att ge en stark stimulering av hudens kollagenproduktion.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.