Många lider i det tysta

Ni som fött barn vet att underlivet aldrig riktigt blir sig likt efter en förlossningen eller förlossningarna och att det kan vara otroligt jobbigt för många. Att operera de privata delarna kan i bland vara direkt nödvändigt för att må bra. Du kanske har drabbats av något under förlossningen, du kanske känner dig ”stor”,kanske har du för stora inre och/eller yttre blygdläppar som begränsar dig i ditt dagliga liv tex. vid sex, cykling?

Vad är intimkirurgi

Intimkirurgi är ett samlingsbegrepp för plastikkirurgiska ingrepp i underlivet. Citylaser i Göteborg erbjuder intimkirurgi för både kvinnor och män. Med våra intimkirurgibehandlingar kan vi bland annat återskapa underlivet efter förlossningsskador, förminska blygdläppar utföra omskärelser och slidförsnävning.

 

Till intimkirurgi kvinna utför vi vanligast:

  • Blygdläppsplastik (inre och yttre blygdläppar)
  • Försnävningsplastik av vagina (tightare vagina)
  • Fettsugning av venusberg (läs mer under Fettsugning)
  • Klitorislyft
  • Analflikar

 

Till intimkirurgi man utför vi vanligast:

  • Omskärelse
  • Penila Papler

 

Över 30 års erfarenhet inom intimkirurgiska operationer

Operationerna inom området för intimkirurgi utförs av vår mycket erfarna specialist Petter Orgum. Petter är legitimerad läkare, specialist i gynekologi och obstetrik med över 30 års erfarenhet inom intima operationer. Petter har jobbat med hos oss på citylaser i Göteborg i många år och har lång erfarenhet av just operationer inom området intimkirurgi.

 

 

Intimkirurgi hos Citylaser

Alla våra operationer görs i lokalbedövning och lugnade som gör att du är helt smärtfri och vilande men inte sövd vilket är en stor fördel för kroppen och du kan även gå hem samma dag. Vi rekommenderar vila hemma i ca 4 dagar då de viktigaste läkningsprocesserna sker. Vi syr med självupplösande suturer som försvinner på ca 6 veckor det krävs därför ingen efter kontroll men alla är givetvis välkomna in om man känner att man har frågor. Efter operationen kommer det vara en viss svullnad och ömhet som lägger sig successivt under några veckors tid.

 

Efter en intim operation får du räkna med en viss svullnad och ömhet. Detta är oftast värst andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Under denna period är det av största vikt att du tar det lugnt. Du får med dig smärtstillande medicin hem och efter en vecka kommer du på återbesök för en kontroll. Stygnen försvinner av sig själv och behöver således inte tas bort. Under läkningsfasen skall du avhålla sig från sexuella aktiviteter i sex veckor.

 

Är du osäker på om intimkirurgi operation är rätt för för dig eller vill komma in för en kostnadsfri bedömning är du välkommen på en konsultation hos oss på Citylaser.